Vesti Nordijsko skijanje - Dva finala srpskih trkača u Štrbskom Plesu

Nordijsko skijanje - Dva finala srpskih trkača u Štrbskom Plesu

Štrbské Pleso, SLV | 18.12.2016. | skijanje.rs
fullhd 1 593x360

Nordijci Srbije su 17. i 18. decembra 2016. imali treći takmičarski vikend u novoj sezni. Nastupali su na trkama u skijaškom trčanju za Tatranski pehar u okviru FIS Slavic kupa koje su održane u ski centru Štrbské Pleso u Slovačkoj.

U subotu su vožene trke u discipluni sprint na 1,4km u ženskoj i 1,6km u muškoj konkurenciji. I ovog puta smi imali kvalifikovane u finalne trke. Anja Ilić je u ženskom finalu zauzela 23. mesto, dok je u muškoj konkurenciji u sprint finalnoj trci Damir Rastić ostvario odličan plasman na 20 mesto.

Na ovoj trci nastupila je Inesa Zekić i ostvarila plasman na 47. mesto dok je Anastasija Vojinović bila 55. Od muškaraca Emir Hrkalović je bio 38, Mirsad Pejčinović 39, Rejhan Šmrković 46. mestu od 97 takmičara na cilju.

U nedelju 18. decembra 2016. na Slavic kupu (SC) u Štrbskom plesu vožene su trke na distancu.
U trci devojaka na 7,5 km od naših takmičarki najbolji plasman je ostvarila Inesa Zekić na 35. i odmah iza nje Anja Ilić na 36. mestu. Anastasija Vojinović je na kraju bila 55.
Muškarci su vozili trku na 10 km na kojoj je Damir Rastić zauzeo 15. mesto. Rejhan Šmrković je bio 27. Emir Hrkalović 47. Mirsad Pejčinović61. a veteran Aleksandar Milenković  93. od 116 takmičara.

"Ovaj vikend za nordijsku reprezentaciju Srbije jedan je od najuspešnijih u poslednje 2-3 godine, kako u sprintu tako i u distanci. Štrbsko pleso je vratilo veru u ovaj sport. Reprezentativci Rastić, Šmrković, Hrkalović, Pejčinović i Ilić, Zekić, Vojinović bili na nivou rezultata koje očekuju" - naveo je na svom FB profilu trener Tihomir Milosavljević.

I ovog puta treba istaći plasman BiH takmičara Mladena Plakalović koji je na ovoj trci bio 5. čime je osvojio 52 FIS boda, što mu je i najbolji rezultat u karijeri. Ovakvim rezultatom je izborio nastup na trkama Svetskog kupa, a na dobrom je putu da izbori i "A" normu za svoje treće Zimske olimpijske igre. Mladen je član smučarskog kluba Sarajevo - Istočno Sarajevo, a kandidat je Smučarskog saveza za najboljeg sportistu Republike Srpske.

Galerija slika

Komentari