Vesti Nordijsko skijanje - Balkan kup na Ravnoj Gori u Hrvatskoj

Nordijsko skijanje - Balkan kup na Ravnoj Gori u Hrvatskoj

Ravna Gora, HRV | 28.02.2016. | SK Zvezda
CC Balkan kup1480x292 a

Najbolja srpska takmičarka u skijaškom trčanju Anja Ilić nastupila je na Kontinental - FIS Balkan cupu u skijaškom trčanju "Ravna Gora 2016" koji je održan u subotu i nedelju 29 i 29. februara 2016. na Ravnoj Gori u Hrvatskoj u mestu Begovo Razdolje, na lokaciji Vrbovska poljana.

Prvog takmičarskog dana, u subotu, na programu su bile trke slobodnom tehnikom na 5 km - žene i 10 km - muškarci. Narednog dana žene su vozile trku na 10 km a muškarci na 15km. Trke su rangirane u ukupnoj seniorskoj konkurenciji kao i konkurenciji uzrasta do 18 godina (U18).

Anja Ilić članica Ski kluba "Zvezda" sa Zlatibora, koja se nedavno vratila sa Zimskih Olimpijskih igara mladih u Lilehameru, bila je jedina predstavnica Srbije na ovom takmičenju. Sa Anjom je trener Tihomir Milosavljević. Šteta što na ovom takmičenju nije bilo još takmičara iz Srbije, pre svega iz Sjenice!

Subota, 27.02.2016. - Prvi dan Balkan kupa u Hrvatskoj!
Na trci 5 km slobodnom tehnikom u konkurenciji od 42 takmičarke, Anja Ilić je uspela da zauzme 7 poziciju u seniorskoj, a 4 u U18 kategoriji. Koliko je ova trka zapravo jaka i koliko je ovo još jedan odličan rezultat govori da je prvoplasirana takičarka redovni učesnik Svetskog kupa. Takođe u prvih 7 tamičarki se nalaze 3 takmičarke sa YOGa. Dobru formu koju je imala na YOGu Anja je zadrzala i u današnjoj trci, pa se očekuju jos bolji rezultati u nastavku sezone.

Nedelja 28.02.2016. - Drugi dan Balkan kupa u Hrvatskoj!
U veoma jakoj konkurenciji trke na 10 km slobodnom tehnikom Anja je uspela da se plasira na 11 poziciju u seniorskoj, a 6 u kategoriji do 18 godina. Iz samog pogleda na rezultate može se videti koliko je ovo dobro odvežena trka, gde je Anja sa takmičarkama iz mnogo većih skijaskih zemalja kao što su Slovenija, Turska, Hrvatska bila više nego ravnopravan takmičar. Posebno raduje činjenica da je Anja bukvalno izdominirala nad takmičarkama iz našeg bližeg okruženja Srbija, Bosna, Makedonija koji su do sada bili veliki protvinici na stazi.

Takmičenje je uspešno organizovao Trkački skijaški klub "Ravnogorac" - Ravna Gora na čelu sa Zoranom Skenderom koji je bio i šef takmičenja. FIS delegat je bio Robert Kerštajn iz Slovenije.

Ravna Gora se nalazi u središnjem delu Gorskog kotara na visoravni prosečne nadmorske visine od 775 do 910 metara i pruža idealne uslove za sportsko i rekreativno nordijsko skijanje. Uređena je staza za trčanje u dužini 4km.

 

Galerija slika

Komentari