Vesti Nojrojter najbolji na slalomu u Vengenu

Nojrojter najbolji na slalomu u Vengenu

Wengen, SUI | 20.01.2013. | B92
felix neureuther wengen 2013

Nemački skijaš Feliks Nojrojter (Felix Neureuther) slavio je na sedmom slalomu sezone koji je u okviru Svetskog kupa održan u švajcarskom Vengenu. Nojrojter je do trijumfa došao ukupnim vremenom od 1:50.53 minuta, kojim je za 21 stotinku nadmašio Austrijanca Marsela Hiršera.

Na trećem stepeniku pobedničkog postolja našao se hrvatski skijaš Ivica Kostelić.

Posle prve runde, Hiršer je bio samo pet stotinki ispred Nojrojtera, treći je bio Šveđanin Jens Bigmark, dok je Kostelić na četvrtoj poziciji imao zaostatak od 25 stotinki. Hrvat je rutinski došao do vođstva kada je red došao na njega, da bi Bigmark napravio grešku, a Nojrojter odlično odskijao. Na kraju, Hiršer je bio dobar, ali je izgubio prednost koju je imao i morao da se zadovolji drugim mestom.

Četvrti je poslednjeg dana takmičenja u Vengenu bio Italijan Manfred Melg, ispred sunarodnika Stefana Grosa, Nemca Frica Dopfera i još jednog italijanskog skijaša Đulijana Racolija. Deveto mesto podelili su Šveđani Aksel Bek i Markus Larson.

Hiršer sada na čelu generalnog plasmana ima 935 bodova, a prati ga Norvežanin Aksel Lund Svindal sa 747. U poretku slaloma, Austrijanac je takođe prvi sa 600 bodova, ispred Nojrojtera sa 486.

Svetski kup u konkurenciji skijaša nastavlja se u austrijskom Kicbilu, gde su od petka do nedelje ne programu superveleslalom, spust, slalom i superkombinacija.

Komentari