Vesti Nevena vozi slalom trku Svetskog kupa u Semmering-u

Nevena vozi slalom trku Svetskog kupa u Semmering-u

Semmering, Aus | 28.12.2012. | b92
Semmering2012logo

Najbolja srpska skijašica Nevena Ignjatović ovog vikenda će prvi put ove sezone skijati u Svetskom kupu. Ona će u austrijskom Zemeringu voziti slalom u subotu 29.12.2012. Početak prve vožnje je u 15:00h, a druge u 18:00h.

Prema prvobitnom planu, Nevena je trebalo da ovosezonski debi u elitnom takmičenju ima u francuskom Kurševelu pre desetak dana, ali je odlučila da te nedelje stavi akcenat na FIS trke i takmičenja u Evropa kupu. To joj se i isplatilo, pošto je osvojila nove bodove u Evropa kupu i došla do prvog trijumfa ove sezone, u francuskom Meribelu.

„Pobeda u Francuskoj znači mnogo, pošto posle prvih trka u Švedskoj na startu sezone nisam skijala onako kako znam. Nadam se da ću sada nastaviti u istom pravcu. Samopouzdanje mi je svakako poraslo posle pobede, ali ću za svaku trku morati da se koncentrišem najbolje što znam, da se opustim i odskijam kao što radim na treningu. Posle svakog dobrog rezultata se osećam sjajno, tako je bilo i u Meribelu, a krajnji rezultat je, pored dobrog skijanja, zavisio i od mnogo toga, na primer i od uslova na stazi“, istakla je Ignjatovićeva.

Ignjatovićeva je prethodnih sezona već imala priliku da skija sa najboljim skijašicama na svetu, a trke u Zemeringu očekuje puna samopouzdanja.

„Daću sve od sebe na predstojećim trkama u Svetskom kupu, nadam se da će nas i vreme poslužiti, ali su uslovi uglavnom jako dobri na tim trkama. Trenutno mi bolje ide slalom, ali je sigurno da ću dati sve od sebe i u veleslalomu“, naglasila je najbolja srpska skijašica.

Nevena je odustala od veleslaloma, koji se vozi u petak, ali će se dan kasnije takmičiti i u slalomu.

Posle Zemeringa, do kraja godine, Nevenu očekuje još jedna FIS trka u Nemačkoj, a prvu trku u 2013. godini startovaće u okviru Svetskog kupa na Sljemenu 4. januara. U elitnom takmičenju će startovati još i u Mariboru i Ofteršvangu, a najvažnije trke sezone čekaju je na Svetskom prvenstvu u Šladmingu u februaru.

Komentari