Vesti Nevena Ignjatović - U ovoj sezoni težište na FIS Evropa kupu

Nevena Ignjatović - U ovoj sezoni težište na FIS Evropa kupu

| 02.11.2012. | B92
skijanjenevena2

Nova skijaška sezona u Svetskom kupu počela je pre manje od nedelju dana veleslalomom u Zeldenu, a boje Srbije će tokom nje braniti Nevena Ignjatović.

Nevena akcenat stavlja na učešće u Evropa kupu, ali će se okušati i u borbi sa najboljim skijašicama današnjice u elitnom takmičenju, u kojem će skijati mnogo više trka nego što je slučaj bio prethodnih sezona.

Uz to, od nje se najviše očekuje na Svetskom prvenstvu u Šladmingu, gde će imati priliku da vidi gde je u poređenju sa ostalima pred Zimske olimpijske igre u Sočiju 2014. godine.

Uprkos tome što zbog povrede pripreme za novu sezonu nisu išle po planu, Ignjatovićeva je dočekuje potpuno spremna.

„Ove sezone sam malo kasnila sa treninzima pošton sam u aprilu imala operacije peta. Bila su mi potrebna tri meseca da se vratim u ritam, iako sam vrlo brzo posle operacije počela sa kondicionim treninzima, koliko su mi to pete dozvoljavale. Sada sam potpuno spremna, a već od avgusta sam bila na snegu. Preko leta sam trenirala u Zas-Feu, a trenutno sam na Meltalu, u Austriji“, rekla je Ignjatovićeva.

Između dve sezone, Nevenin glavni cilj je bio da se u potpunosti oporavi od povrede, ali je radila i na još nekim stvarima.

“Svaka sezona je posebna sama po sebi. Iz godine u godinu napredujem i svake godine se trudim da odem korak napred u svemu što radim, kako fizički, tako i psihički. Tim ljudi sa kojima radim fizičke pripreme, Vuveluda tim, kao i treneri na snegu u potpunosti su mi se posvetili da bih se oporavila posle operacije i što pre stanem na sneg”.

Prošle zime došlo je do promena na čelu Skijaškog saveza Srbije, na čije čelo je došao Emir Kusturica, a Ignjatovićeva ističe da joj njegova podrška mnogo znači.

“Skijanje je slabo praćeno u Srbiji, ali postoji deo populacije koji mnogo voli ovaj sport. Za mene je dolazak gospodina Kusturice prvenstveno bila velika čast, a meni je puno pomogao i na tome sam mu mnogo zahvalna. Da bi skijanje postalo popularno kod nas, potreban je veliki rezultat, a za to je potrebno imati ogromnu podršku u svakom smislu. Sport je takav da jednostavno ne može da se uradi preko noći, potrebno je veliko iskustvo i mnogo dana provedenih na snegu”.

Nevenina specijalnost su tehničke discipline, slalom i veleslalom, ali postoji mogućnost da će se oprobati i u brzinskim.

     Komplatan intervju pogledajte na sajtu B92/sport...

Komentari