Vesti Nevena Ignjatović: Pravi majstor za (vele)slalom

Nevena Ignjatović: Pravi majstor za (vele)slalom

| 12.11.2012. | novosti.rs
sp nevena620x0

Nevena i ove sezone naša jedina predstavnica u Svetskom kupu za skijašice. Uglavnom ću voziti tehničke discipline. Predsednik Kusturica mi je mnogo pomogao – kaže srpska smučarka. Ko se vikendom budi ranije da bi uživao u zimskim čarolijama imaće priliku da bodri i jedinu srpsku skijašicu u Svetskom kupu.

Nevena Ignjatović, doduše, akcenat stavlja na učešće u Evropa kupu, ali će se okušati i u najelitnijem takmičenju, u kojem će skijati mnogo više trka nego što je slučaj bio prethodnih sezona.

Od naše mlade nade najviše se očekuje na Svetskom prvenstvu u Šladmingu, gde će imati priliku da stekne iskustvo za ZOI igre u Sočiju 2014.

- Ove sezone sam malo kasnila sa treninzima pošto sam u aprilu imala operacije peta. Bila su mi potrebna tri meseca da se vratim u ritam, iako sam vrlo brzo počela da radim sa kondicionim trenerom Miljanom Grbovićem. Već u avgustu sam bila na snegu - raportira Ignjatovićeva sa Meltala u Austriji.

ISPUNILA NORMU ZA OI
Ova sezona je posebno u centru pažnje i zbog Olimpijskih igara u Sočiju, a za Nevenu i to predstavlja poseban motiv:
- Ovo je predolimpijska sezona i polako počinje da se priča o Sočiju. Već sada sam ispunila olimpijsku A normu u svim disciplinama u kojima ću startovati. Jedva čekam Igre, imam veliku želju da napravim rezultat karijere. Radim na tome i trudiću se da se u naredne dve sezone dobro spremim za ono što me čeka u Sočiju.

Prošle zime došlo je do promena na čelu Skijaškog saveza Srbije, na čije čelo je došao Emir Kusturica.

- Skijanje je slabo praćeno u Srbiji, ali postoji deo populacije koji mnogo voli ovaj sport. Za mene je dolazak gospodina Kusturice prvenstveno bila velika čast, a meni je puno pomogao i na tome sam mu mnogo zahvalna. Da bi skijanje postalo popularno kod nas, potreban je veliki rezultat, a za to je potrebno imati ogromnu podršku u svakom smislu. Potrebno je veliko iskustvo i mnogo dana provedenih na snegu - iskrena je Nevena.

Njena specijalnost su tehničke discipline, slalom i veleslalom, ali postoji mogućnost da će se oprobati i u brzinskim.

- Uglavnom ću voziti tehničke discipline. Nismo puno trenirali brze discipline, ali očekujem da ću se, kako sezona bude odmicala, takmičiti i u njima. Na FIS trkama i državnim prvenstvima ću sigurno startovati i u superveleslalomu, a moguće je da će takav slučaj biti i na nekim trkama Evropa kupa. U Svetskom kupu akcenat će biti na slalomu i veleslalomu.

Prvi izazovi najbolju srpsku skijašicu očekuju u Skandinaviji, u okviru trka Evropa kupa, a već sredinom decembra će se takmičiti i u Svetskom kupu.

- U Švedskoj ću startovati dva slaloma, a potom u Norveškoj dva veleslaloma. U zavisnosti od uslova za trening pre samih trka, možda ću nastupiti i u brzim disciplinama, kao i u superkombinaciji. Prva trka u Svetskom kupu me čeka u Kurševelu 16. decembra i tada ću skijati veleslalom. Učestvovaću još i u Zemeringu, na Sljemenu, u Mariboru i Ofteršvangu.

MEĐU DESET U EVROPI
U Evropa kupu Nevena je prošle sezone uspela da uđe među deset najboljih devojaka u slalomu i veleslalomu.

- Ove sezone želim da nastavim u istom ritmu, pa da i u generalnom plasmanu budem pri vrhu. Volela bih da uđem među 30 najboljih na svetu, odnosno u drugu vožnju u Svetskom kupu i tu najviše mislim na slalom - kaže Injgatovićeva.


          Izvor:   J. J.  |   Novosti.rs    

Galerija slika

Komentari