Vesti Nevena Ignjatović osvojila prve bodove FIS Evropa kupa

Nevena Ignjatović osvojila prve bodove FIS Evropa kupa

Vemdalen, SWE | 27.11.2012. | B92, Tanjug
EU cup2013AL26112012h

Srpska skijašica Nevena Ignjatović osvojila je prve bodova ove sezone u Evropa kupu, pošto je u drugom slalomu u švedskom Vemdalenu osvojila 25. mesto. Ignjatovićeva je na prvoj trci ostala bez plasmana i bodova, jer je proklizala u prvoj vožnji pred ciljem.

Mlada srpska skijašica je posle prve vožnje imala 28. vreme, a u drugoj je napredovala za tri pozicije i podelila je 25. mesto sa Nemicom Maren Visler i osvojila šest bodova.

Ona je na kraju trke imala nešto više od dve i po sekunde zaostatka u odnosu na pobednicu domaću skijašicu Magdalenu Fjelstrem, sedamnaestogodišnju skijašicu, koja je u Zeldenu već vozila za Svetski kup.

U nastavku turneje po Skandinaviji, 21-godišnja Kragujevčanka će sledeće nedelje u Norveškoj učestvovati u veleslalomu, a 16. decembra će debitovati u Svetskom kupu, vozeći istu disciplinu u Kurševelu.

Posle toga Nevenu čekaju takmičenja Svetskog kupa u Zemeringu, na Sljemenu, u Mariboru i Ofteršvangu, kao i Svetsko prvenstvo, koje se u februaru održava u Šladmingu. A u među vremenu voziće trke Evrops kupa i Fis trke.

Komentari