Vesti Nesuglasice oko oproštajne trke Tine Maze

Nesuglasice oko oproštajne trke Tine Maze

| 18.12.2016. | net.hr
tina maze 2

Najveća slovenačka skijašica svih vremena Tina Maze trebalo bi zvanično da završi karijeru na mariborskoj "Zlatnoj lisici" početkom iduće godine, ali cela priča bi se mogla pretvoriti u veliki skandal.

Dvostruka olimpijska pobednica iz Sočija 2014. već je napustila takmičarsko skijanje, ali je za oproštaj od slovenačkih navijača nameravala još jednom da nastupi na veleslalomu u Mariboru. Ali, lepa priča je dovedena pod znak pitanja, a razlog je – novac. Ili konkretno – 90.000 eura.

Tina Maze za nastup u opremi reprezentacije traži da joj zlatni sponzori Slovenačkog skijaškog saveza uplate pomenuti iznos. U suprotnom tvrdi da će nastupiti u vlastitoj opremi na kojoj su njeni privatni sponzori.

To je izazvalo bes u Savezu iz kojeg su zapretili Tini da je neće prijaviti za trku ako ne bude poštovala sva pravila koja važe i za druge skijašice i skijaše. To, naravno, znači da mora nositi reprezentativnu opremu, ali joj za to, svakako, ne pripada nikakva posebna naknada.

“Kad bismo pristali na Tinine zahteve, ugrozili bismo finansijsku stabilnost organizacije i budućim generacijama poslali pogrešnu poruku. Ako skijašica ispuni sve uslove, prijavićemo je za takmičenje. U suprotnom se to neće dogoditi”, jasno su poručili iz Slovenačkog skijaškog saveza.

Tina Maze je oštro reagovala na optužbe da pokušava izvući gomilu novca za svoj oproštajni nastup na mariborskoj Zlatnoj lisici. U intervjuu za Siol.net Tina tvrdi da je uvređena zbog neistina koje joj ‘pakuju’ ljudi iz Saveza sa kojima je i ranije imala nesuglasica i da razmišlja o odustajanju od nastupa na Pohorju.

“Neko mi je pokvario sretan završetak priče. Priznajem da, kad razmišljam o Mariboru, imam nedoumica. Nakon što me je Savez ocrnio teško se mogu smejati i mahati navijačima. Ali, konačnu odluku ne želim da donosim vruće glave”, rekla je nekadašnja osvajačica Velikog globusa.

Za saopšenje saveza tvrdi da je bilo nepošteno i podmuklo.

“Verovatno su u pitanju neke skrivene namere. Ništa u tom saopštenju nije istinito, a najviše me boli što su me predstavili kao bezdušnu skijašicu pohlepnu za novcem. Ne, to nisam ja! Novac je zadnja stvar koja me zanima u sportu”, jasno je poručila 33-godišnjakinja.

Priznaje, ipak, da je njen menadžer Andrea Massi predložio naknadu za nastup u dresu reprezentacije.

“Nisam dobrotvorna ustanova unutar Slovenačkog skijaškog saveza. Zašto bih na opremi imala sponzore ako od toga nemam ništa? Upravo zbog toga je Andrea dao predlog, a u savezu su sve to okrenuli i javnosti predstavili kao naš zahtev i još su ga naduvali do 90.000 eura”, zaključila je Maze.

 

Komentari