Vesti Najuspešnija skijaška sezona u Srbiji do sada

Najuspešnija skijaška sezona u Srbiji do sada

Beograd | 25.04.2013. | skis
dejanljevnaic25042013

Skijaška sezona na Kopaoniku je još u toku i trajaće do 7. maja, ali se već sada može oceniti kao najuspešnija sa ukupno prodatih više od 420.000 skijaških dana u sva tri centra - Kopaoniku, Torniku na Zlatiboru i Staroj planini. Sezona 2012/13 oborila je sve rekorde posećenosti, a još na početku decembra zabeležena je duplo veća prodaja ski karata u odnosu na isti period prethodne godine.

Ovo je istaknuto na zajedničkoj konferenciji za štampu JP Skjališta Srbije i MK Mountain Resort-a, koja je održana u četvrtak 25.aprila 2013. u Beogradu na ski stazi na Košutnjaku.

U proteklim godinama JP Skijališta Srbije sistemski su investirala u infrastrukturu i kapacitet Kopaonika, Tornika na Zlatiboru i Stare planine, što je rezultiralo povećanjem posećenosti i privlačenjem novih turista. Pre početka skijaške sezone u ski centrima urađena je neophodna sanacija i uređenje staza, a na Koponiku je završeno proširenje sistema za veštačko osnežavanje. Kopaonik i Stara planina su pored sistema za osnežavanje po prvi put dobili i staze za free ride, namenjene ljubiteljima ekstremnih vožnji.

“Razvojem ski centara i planina kao turističkih destinacija ne samo da se otvaraju nova radna mesta i privlače na desetine hiljada turista, već se razvijaju i ostale grane privrede. Ove sezone promet je povećan za 30%. u odnosu na ranije godine, što pokazuje da su ski centri u Srbiji dostigli evropske standarde”, izjavio je v.d. direktora JP Skijališta Srbije Dejan Ljevnaići dodao: “Naš plan je da nastavimo sa ulaganjima u ski centre, kako bismo bili što konkurentniji u odnosu na velike evropske ski centre, što svakako doprinosi razvoju turizma u Srbiji i privlačenju što većeg broja turista iz zemlje i inostranstva.”

Skijališta Srbije kontinuirano rade na promociji skijanja i afirmaciji mladih ljudi sa željom da se stvore nove skijaške generacije i budući šampioni. U okviru promocije skijaškog sporta osnovci i srednjoškolci iz opština iz okruženja ski centara imali su besplatno skijanje, dok su klubovi, kao i ranijih godina, imali popust na ski karte.

I ovog leta planinski centri će raditi i ponuditi posetiocima različite sadržaje poput biciklističkih staza, pešačkih tura, panoramskih vožnji i tjubinga, kao i vožnju mountain cartom i skuterom za cross country.

 

Galerija slika

Komentari