Vesti Najavljen početak skijaške sezone u ski centrima Srbije

Najavljen početak skijaške sezone u ski centrima Srbije

Beograd | 13.10.2013. | Skis.rs
dejanokt2013

Vršilac dužnosti generalnog direktora Dejan Ljevnaić najavio je nedavno na konferenciji za novinare novu skijašku sezonu u ski centrima Srbije koja će sukcesivno otpočinjati tokom meseca decembra i to:
 - Ski opening na Kopaoniku od 5. do 8. decembra 2013. godine
 - Ski opening na Staroj planini od 12. do 15. decembra 2013.godine
 - Ski opening na Torniku na Zlatiboru od 19.do 22. decembra 2013. godine

 

Naše skijaše moram da obavestim da zbog rebalansa budžeta i teške ekonomske situacije, projekte izgradnje šestoseda na lokacijama Krčmar i Gvozdac moramo da odložimo. Napominjem da nismo odustali, već samo prolongirali i gradnja će početi u maju 2014”, naglasio je Ljevnaić.

Takođe, novina je i saradnja sa Kliničkim centrom Srbije. S obzirom da je bezbednost skijaša najveći prioritet u ski centru Kopaonik, ove sezone će Klinički centar i Urgentni centar brinuti o bezbednosti skijaša. Zahvaljujući dobroj saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova, helikopter će biti na usluzi za potrebe Kliničkog centra.

Zahvaljujući kontinuiranom ulaganju u ski centre, opremu, obuku zaposlenih i sisteme za veštačko osnežavanje, mi smo ove godine aplicirali za Evropa kup. Ljudi iz FISa su izuzetno zadovoljni sa onim što smo do sada uradili. Početkom decembra obećali su dolazak u inspekciju, a ukoliko sve protekne kako treba, početkom 2015. godine, dakle već naredne ski sezone možemo očekivati ovo značajno takmičenje na Kopaoniku”, završio je u optimističnom tonu Ljevnaić.

Dejan Ljevnaić se osvrnuo i na uspešno završenu letnju sezonu. On je istakao da je Kopaonik ovog leta imao 12 hiljada vožnji žičarom. Takođe, instalirani su bob na šinama, tjubing kao i zip line koji će raditi tokom čitave sezone, tako da svi oni koji tokom leta nisu isprobali ove sadržaje imaće prilike da to učine tokom zime.

 

Komentari