Vesti Mountainboarding - Užičani oduševljeni planinskim skejtbordom

Mountainboarding - Užičani oduševljeni planinskim skejtbordom

Užice | 10.04.2013. | KPS "ATB"
00098252

Prošli vikend je u užičkom kraju protekao u znaku planinskog skejtborda. Novosadski Klub planinskog skejtborda "ATB", jedini klub ovog tipa u Srbiji, predstavio je Užičanima tokom proteklog vikend ovaj ekstremni sport koji su sa oduševljenjem prihvatili i teorijsku, ali i uživo prezentaciju vožnje daske za sve terene.

- Naše gostovanje i prezentacija sporta tokom dva dana vikenda rezultirali su željom Užičana da otvore svoj klub i pridruže se našoj osnovnoj ideji širenja mauntinbording scene u Srbiji – saopštio je direktor KPS "ATB" Slobodan Banović. - To će svakako doprineti i jačanju pozicije srpskih vozača na mnogim evropskim takmičenjima, gde su novosadski skejtborderi već poznati po uspesima.

Ovih dana u Užice bi trebalo da stignu dve daske i oprema za vožnju planinskog skejtborda, koje će KPS "ATB" pokloniti Vodičkom udruženju "Kapedunum", inače organizatoru Mountainboarding Weekend Užice.

- Vikend je bio fantastičan. Uz velike napore (pri tom mislim na novčana sredstva) izborili smo se da održimo ovu sportsku manifestaciju, ali vredelo je. Posećenost mlađe populacije je bila ogromna, klinci su uživali u svim sportovima koje nisu imali prilike da vide ranije, a posebno mountainboard-u. Veoma je veliko interesovanje za ovaj sport i u skorije vreme ćemo da osnujemo klub u Užicu. Gosti iz Novog Sada su se maksimalno portudili da objasne deci kako da voze dasku i u tome su definitivno uspeli. Trka kroz šumu u velikom parku je bila izuzetno atraktivna i zanimljiva i izazvala je oduševljenje posetilaca – utisci su predsednika VU "Kapedunum" Marka Ristovskog. Posebne reakcije, pa čak i divljenje, dobili su trikovi mlade nade KPS "ATB" Ivana Rakovića, čije su bravure dobijale brojne aplauze posetilaca.

Uskoro se očekuje i uzvratna poseta zainteresovanih Užičana (posebno najmlađih) Novom Sadu, koji će biti gosti članova KPS "ATB" i upoznati se sa profesionalnom stazom u Bukovcu, gde se prvog punog septembarskog vikenda ove godine održava 1. Svetsko prvenstvo u border krosu.

- Pre svega želim da se zahvalim domaćinima iz VU "Kapedunum" koji su nam pored ovog fantastičnog vikenda organizovali i upoznavanje grada, tvrđave i mnogih lepota užičkog kraja. Naša saradnja se neće zaustaviti i očekujte još mnogo lepih vesti iz naša dva grada – poručio je Banović.

Doprinos užičkom vikendu dali su i novosadski mauntinbajkeri, članovi Kluba "Fullcontrol bike".

- Odlično smo se proveli u Užicu. Mnogo klinaca je probalo i dasku i bajk. Interesovanje za sam događaj je bilo ogromno i loža na terenu je bila puna omladine. Ostvarili smo lepa poznanstva i "zagrejali" Užičane za našu ljubav i profesiju – zaključak je predsednika Kluba novosadskih mauntinbajkera "Fullcontroll bike" Petra Grabeža.

Do sledećeg susreta, koji se očekuje za koju nedelju, ostaju utisci i adrenalinski šokovi svih učesnika i posetilaca Mountainboarding Weekend Užice.


(Foto: KPS "ATB")

Galerija slika

Komentari