Vesti Moskva - Pobede Hiršera i Dirove u paralel slalomu

Moskva - Pobede Hiršera i Dirove u paralel slalomu

Moskva | 30.01.2013. | B92
moskvajan2013 640

Austrijanac Marsel Hiršer i Nemica Lena Dir trijumfovali su na drugom paralel slalomu sezone koji je u okviru Svetskog kupa održan u Moskvi. Hiršer je u glavnom gradu Rusije, na stazi dugoj 200 metara specijalno napravljenoj za tu trku, došao do šeste pobede ove sezone.

Aktuelni osvajač Svetskog kupa slavio je pošto je bio bolji od Šveđanina Andrea Mirera u finalu, dok je Hrvat Ivica Kostelić u borbi za treće mesto pobedio Feliksa Nojrojtera iz Nemačke, inače pobednika prethodnog paralel slaloma, održanog u Olimpijskom parku u Minhenu prvog dana ove godine.

Hiršer, koji je ove sezone na svakom slalomu bio na podijumu, novom pobedom je povećao svoju prednost u borbi za veliki Kristalni globus u odnosu na Norvežanina Aksela Lunda Svindala na 214 bodova.

Kod žena, Dirova je došla do prve pobede u karjeri, i to pošto je zamenila sunarodnicu Viktoriju Rebensburg, koja je odlučila da preskoči trku u Moskvi. 21-godišnja Nemica je u finalu pobedila Slovakinju Veroniku Velez Zuzulovu, koja je slavila u Minhenu, dok je treća bila Mikaela Šifrin iz Sjedinjenih Država. Slovenka Tina Maze, koja ubedljivo vodi u generalnom plasmanu, u Moskvi je eliminisana u drugoj rundi.

U Svetskom kupu sada sledi pauza, pošto će se najbolji skijaši današnjice od 5. do 17. februara nadmetati na Svetskom prvenstvu u Šladmingu.

Komentari