Vesti MND Grupa kupila Sufag i Areco i postala lider u zasnežavanju

MND Grupa kupila Sufag i Areco i postala lider u zasnežavanju

Sainte Helene du Lac, FRA | 02.07.2013. | mnd-group.com
mndgrouplogo

MND Group (Montagne & Neige Développement) je preuzela firme Sufag i Areco, kompanije koje proizvode opremu za veštačko osnežavanje. Sada pored Snowstar-a, u ponudi su Sufag i Areco, čime MND Group postaje vodeća svetska firma za veštačko osnežavanje.

MND grupa čija je glavna delatnost u zaštiti, opremi i razvoju rešenja za skijališta, postaola je i svetski lider u ponudi rešenja za veštačko osnežavanje zahvaljujući kupovini preduzeća i imovine Snownet Grupe (Snownet Group) u čijem sastavu su Sufag i Areco. Austrijsko-švedska Snownet Grupa, jedan od svetskih lidera u rešenjima zasnežavanja, sastoji se iz dve međunarodno renomirane kompanije:

Sufag - zeleni brend za zasnežavanje - nastao je u Austriji 1983. To je bila prva kompanija u svetu za proizvodnju topova za sneg niskog pritiska. Sufag smišlja sisteme zasnežavanja prilagođene specifičnim zahtevima svojih klijenata širom sveta. Partner Međunarodne skijaške federacije (FIS), austrijska kompanija ima prvoklasnu reputaciju, naročito zahvaljujući svom opsegu instalacija za sneg niskog pritiska, i nudi neprevaziđenu pouzdanost i odličan kvalitet snega. Kompanija je takođe kupila Gemini brend pre nekoliko godina.

Areco - crveni brend za zasnežavanje - osnovan je u Švedskoj 1985. Specijalizovana za  tehnike veštačkog zasnežavanja, kompanija je poznata po svojim energetski efikasnim topovima za pravljenje snega. Njeni proizvodi su poznati po svojoj pouzdanosti, jednostavnost upotrebe, visok kapacitet i odličnu vrednost za uloženi novac.

MND je u potpunosti preuzeo 70 zaposlenih, većina iz Austrije i Švedske, gde se nalaze proizvodni kapaciteti kompanija. Zaposleni koji se nalaze u Švedskoj, Austriji, SAD, Švajcarskoj i Italiji bće uključeni ili povezani sa lokalnim filijalama MND već prisutnim u tim zemljama.

MND Grupa potvrđuje strateške odluke prethodnih akcionara da okupi proizvodnju, istraživanje i razvoj poslovanja za oba brenda u Švedskoj i da ojačaju prodajne timove i usluge u Austriji.

Ovo preuzimanje firmi kao što su Sufag i Areco predstavlja važnu fazu u međunarodnoj ekspanziji MND grupe, jer ona pojačava svoj ekspertizam u sistemima zasnežavanja, koji je već razvijen preuzimanjem italijanske kompanije Snowstar u julu 2011.

Ovo omogućava da MND grupa postigne kritičnu veličinu u svom klasteru "zasnežavanja" sa stotinu zaposlenih i tri marke sa zajedničkim vrednostima (zaštita životne sredine, inovacije, kvalitet, odnos prema kupcima, itd) i nudi komplementarni asortiman proizvoda u smislu:
    - tehnologije: Snovstar uglavnom obezbeđuje topove za sneg i instalacije visokog pritiska dok stručnost firmi Sufag i Areco istorijski leži na topovima za sneg sa niskim pritiskom.
    - prodajno prisustvo: preuzimanje ova dva nova brenda MND Grupi daje veći podsticaj za prodaju, posebno u zemljama nemačkog govornog područja i skandinavskim zemljama.
    - pogodnost za kupce, koji će imati koristi zbog većih mogućnosti konsultacija, bliži korisnički servis, podrška, itd
    - investicije, istraživanje, razvoj i marketing, u cilju jačanja ovih vodećih brendova.
    - mogućnost upravljanja projektima po principu "ključ u ruke", zahvaljujući podršci globalne Grupe.

Ovom akvizicijom, MND Grupa je promenila svoju globalnu dimenziju i postaje glavni operater u zasnežavanju širom sveta.

MND Grupa je prisutna u Srbiji. 2012. godina članica grupe LST Ropeways je postavila novi ski lift na skijalipštu Iver, Mokra gora, a članica grupe Snowstar radi sistem zasnežavanja na stazi Briježđa na Zlataru.

 

Komentari