Vesti Minhen - Pobede Nojrojtera i Zuzulove na gradskom paralel slalomu

Minhen - Pobede Nojrojtera i Zuzulove na gradskom paralel slalomu

Minhen, Nem | 01.01.2013. | b92
minhen010130133

Nemački skijaš Feliks Nojrojter i Slovakinja Veronika Velez-Zuzulova trijumfovali su na paralel slalomu održanom u Minhenu.Takmičenje u Olimpijskom parku u Minhenu održano je po drugi put, a je učešće uzelo po 12 najboljih slalomaša i četiri najbolja u ostalim disciplinama u obe konkurencije.

Kod skijaša, Nojrojter je u finalu slavio protiv aktuelnog pobednika Svetskog kupa Marsela Hiršera iz Austrije. Nemački skijaš je u finalu u obe vožnje bio bolji od Hiršera, na kraju sa ukupnom prednošću od 21 stotinke. Na putu do finala, Nojrojter je bio bolji od Teda Ligetija iz Sjedinjenih Država i Šveđanina Matijasa Hargina i Andrea Mirera, dok je Hiršer redom eliminisao sunarodnika Rajnfrida Herbsta, Šveđanina Jensa Bigmarka i Aleksisa Pinturoa iz Francuske. Pinturo je u borbi za treće mesto bio ubedljiv protiv Mirera.

U konkurenciji skijašica, Velez-Zuzlova je došla do druge pobede za samo četiri dana i ujedno druge u celoj karijeri, pošto je u finalu ubedljivo pobedila vodeću u generalnom plasmanu Tinu Maze. Slovakinja je prethodno bila bolja od Austrijanke Mihaele Hirhgaser, Mikaele Šifrin iz Sjedinjenih Država i još jedne austrijske skijašice Karmen Talman. Maze je, s druge strane, redom do susreta sa Slovakinjom pobeđivala Austrijanku Bernadet Šild, Mariju Pietile-Holmner iz Švedske i Finkinju Tanju Poutiainen. Treće mesto osvojila je Kirhaserova, koja je bila bolja od Poutiainenove.

Posle trkea u Minhenu, u vođstvu u generalnom plasmanu ostali su Norvežanin Aksel Lund Svindal, koji je eliminisan u prvoj rundi, i Maze. Svetski kup u obe konkurencije nastavlja se slalomima na zagrebačkom Sljemenu, gde će se skijašice takmičiti u petak, a skijaši dva dana kasnije.

Komentari