Vesti Milojko Pantić posetio ski centar Rajkovo

Milojko Pantić posetio ski centar Rajkovo

Majdanpek | 02.12.2011. | Skijanje.rs
panticnov2011majdanpek480

U organizaciji „Foruma za društveno - ekonomska pitanja" u Majdanpeku je održana tribina pod naslovom „Ruralni, industrijski i ski turizam kao turistički resursi opštine Majdanpek“. Učesnici ove, sasvim solidno posećene tribine bili su gospodin Dejan Veselinov, direktor turističke organizacije Beograd, Milojko Pantić, sportski komentator i Aleksandar Repedžić, apsolvent etnologije iz Majdanpeka.

Nakon posete turističkih i sportskih potencijala u Majdanpeku, gospodin Pantić je ocenio da Majdanpek ima sportsku infrastrukturu na kojoj mu mogu pozavideti mnogi veliki gradovi. Izdvojio je, pre svega, sportski centar "6. Avgust", u okviru koga posluje i ski centar Rajkovo.

Nakon kraće rasprave o stanju u sportu u Srbiji, Gospodin Pantić je napomenuo da je potrebno ispratiti Zakon o sportu, kao i Zakon o javno-privatnom partnerstvu, kako nešto što su generacije gradile ne bi tako lako otišlo u ruke pojedinaca.

Izrazio je nezadovoljstvo povodom neadekvatnog iskorišćavanja potencijala 50 metarskog (olimpijskog) bazena, strelišta i svega ostalog što poseduje majdanpečki sporstski centar. Smatra da bi ovome trebalo dati nacionalni karakter.

Posebno je bio impresioniran majdanpečkim ski centrom za koji je rekao da dok ostali ski centri kubure sa snegom, na Rajkovu se već nazire. Bio je veoma oduševljen strmom stazom i rekao je da je to nešto što nema možda čak ni Kopaonik.

Obećao je da će pokušati da inicira ulazak majdanpečkog ski centra u sastav Skijališta Srbije jer postoje fenomenalni uslovi, kao i pomoć vezanu za ovu skijašku sezonu.


     Za Skijanje.rs iz Majdanpeka - Mladen Đurić

Galerija slika

Komentari