Vesti Megève, FRA - Dve nove žicare u sektoru Rochebrune

Megève, FRA - Dve nove žicare u sektoru Rochebrune

Megève, FRA | 03.06.2020. | altitude.news
sektorRR

U ski centar Megève u Francuskoj ulažu 21 milion eura investicija u nove dve šestosed žičare u sektoru Rochebrune koji će sada znatno efikasnije biti povezan sa sektorom Cote 2000. Ove dve nove žicare Cretes i Du Lac zameniće 4 stare koje se demontirju, a to su: ski liftovi Lanchettes i Rochefort kao i sedežnice Jardin i Petite Fontaine.


Dosadašnji način odlaska i povratka iz sektora Rochebrune u sektor Cote 2000
žičare koje se demontiraju

Gradi se i kraći ski lift "Teleski Des Pres" koji će omogućiti veću udobnost za prelazak preko grebena. Proširiće se i sistem veštačkog osnežavanja.

Način odlaska i povratka iz sektora Rochebrune u sektor Cote 2000 nakon izgradnje novih žičara

Puštanje novih žičara u pogon planirano za decembar 2020. godine. Videćempo da li će opšti zastoj zbog epidemije produžiti rok završetka gradnje.

Megeve (Mežev) je jedan od ski centara koji čine skijaški domen "EVASION Mont Blanc" u francuskom departmanu Haute-Savoie.
Pored Megeve-a čine ga još 4 ski centra  kojih skijaši kreću u krstarenje ovim domenom a to su: Saint-Gervais, Saint-Nicolas, Les Contamines Mont Joie - Hauteluce, Combloux i La Giettaz.

Svi ovi ski centri su skijaški povezani osim manjeg ski senta  Cordon na jednoj strani domena i Les Contamines Mont Joie - Hauteluce na suprotnoj strani domena- vidi mapu u galeriji.


Karakteristike ski domena "EVASION Mont Blanc"
Nadmorska Visina: 850 – 2350 m
Ukupna dužina skijaških staza - 445 km
Ukupan broj ski staza - 220
Nordijske staze - 75km
Ukupan broj žičara - 212

 

Galerija slika

Komentari