Vesti Marsel Hiršer pobednik slaloma na Sljemenu

Marsel Hiršer pobednik slaloma na Sljemenu

Zagreb | 06.01.2013. | b92
utrkasljeme5 0601545774S0

Aktuelni osvajač Svetskog kupa Marsel Hiršer (Marcel Hirscher) trijumfovao je na petom slalomu sezone održanom na zagrebačkom Sljemenu. Hiršer je do treće pobede u ovogodišnjem izdanju elitnog takmičenja, a 15. ukupno, došao u vremenu od 1:56.17 minuta.

Drugo mesto, sa 57 stotinki zaostatka, zauzeo je Šveđanin Andre Mirer, dok je treći bio još jedan austrijski skijaš Mario Mat.

Posle prve vožnje, u vođstvu je bio Šveđanin Jens Bigmark, koji je imao samo stotinku prednosti u odnosu na Hiršera, dok je treći bio Stefano Gros iz Italije. U drugoj rundi, zasijao je Mirer pre nego što su na red došla najbolja petorica, da bi ostali skijaši do Hiršera gubili dosta vremena.

Prvo je Mat morao da se zadovolji mestom iza Šveđanina, da bi potom miljenik domaće publike Ivica Kostelić i Gros izgubili još više. Hiršer je tada bio klasa za sebe, da bi Bigmark napravio veliku grešku na kraju i imao je tek 26. vreme. Iza najbolje trojice na Sljemenu se našao Gros, a sledili su ga Nemac Feliks Nojrojter, Aleksis Pinturo iz Francuske i Italijan Manfred Melg. Prvu desetoricu kompletirali su Kostelić, Stiv Misilije iz Francuske i još jedan Italijan Patrik Taler.

Zahvaljujući trijumfu, Hiršer je preuzeo vođstvo u generalnom plasmanu Svetskog kupa i sada ima 740 bodova, a prate ga Norvežanin Aksel Lund Svindak sa 689 i Ted Ligeti iz Sjedinjenih Država sa 552. U poretku slaloma, Hiršer je takođe prvi sa 420 bodova, ispred Nojrojtera koji je sakupio 341.

Svetski kup u konkurenciji skijaša se nastavlja sledeće subote veleslalomom u švajcarskom Adelbodenu, dok je za dan kasnije zakazan naredni slalom u elitnom takmičenju.

    Foto - Boris Kovacev / CROPIX

Komentari