Vesti Marko Vukićević treći na Nacionalnom prvenstvu Grčke u alpskom skijanju

Marko Vukićević treći na Nacionalnom prvenstvu Grčke u alpskom skijanju

Parnassos, GRE | 02.04.2013. | Alpsko skijanje Srbija
ACT6050a

Reprezentativci Srbije su učestvovali na Nacionalnom šampionatu Grčke u alpskom skijanju koji se u petak i subotu 29. i 30. marta 2013 održao u Grčkom ski centru Parnassos.

U prtak su vožene trke veleslaloma u muškoj i ženskoj konkurenciji. Najbolji od naših skijaša bio je Marko Vukićević koji se popeo na najniži stepenik postolja sa osvojenih 37.58 FIS bodova.

Andrija Vuković zauzeo je 4. mesto sa 39.98 FIS poena što je njegov drugi najbolji rezultat u karijeri. Strahinja Stanišić je zauzeo 8. a Marko Stevović 11. mesto.

Na trci slaloma koja je vožena u subotu, najbolji od naših skijaša bio je Strahinja Stanišić koji je zauzeo 10. mesto. ON JE UJEDNO OSVOJIO i 42.65 FIS POENA ŠTO JE NJEGOV NAJBOLJI REZULTAT KARIJERE. Ostali naši takmičari koji su učestvovali na današnjim trkama nisu stigli do cilja.

Dan pre i posle pocetka Nacionalnog prvenstva Grceke, u četvrtak i nedelju vožene su trke Apollon kupa FIS kategorije. U četvrtak na Veleslalomu plasman je imao samo Marko Vukićević na 8. mestu, dok nedeljni slalom nije imao srpskih takmičara u plasmanu.


Marko Rudić treći Paljanin sa A olimpijskom normom

Na ovim trkama u Grčkoj dobre rezultate je imao BiH takmičar Marko Rudić. On je u četvrtak i osvojio prvu poziciju ispred Antona Lahdenparaea iz Švedske i Alexandrea Barbua iz Rumunije. Ovom pobedom Rudić je osvojio 26.29 FIS bodova i taj rezultat mu obezbeđuje plasman među 500 na FIS listi i ispunjenu A olimpijsku normu.

U drugoj veleslalomskoj trci koja se boduje za Državno prvenstvo Grčke, Rudić je nažalost trku završio u prvoj vožnji. U slalomu u subotu je bio 6. a u nedalju je diskvalifikovan u prvoj vožnji.

Marko Rudić je treći Paljanin, nakon Žane Novaković i Mladena Plakalovića koji je ispunio A olimpijsku normu za nastup na Olimpijskim igrama u Sočiju u februaru 2014. godine. Pored Paljana, A normu je ispunio još samo Zeničanin Igor Laikert.

Komentari