Vesti Majdanpek - Čišćenje skijališta Rajkovo

Majdanpek - Čišćenje skijališta Rajkovo

Majdanpek | 27.06.2011. | Izvor: starica.dezareo.com
rajkovoradovijun201112400

Radovi sa čišćenjem Rajkova uveliko traju. Skoro mesec dana su u toku Javni radova na skijalištu Rajkovo kod Majdanpeka i situacija nije uopšte zadovoljavajuća. Posao jako sporo napreduje a radnici koji se nalaze na Rajkovu nemaju svu potrebnu opremu za rad. Pre svega nedostaju trimeri za sečenje rastinja i trave, sa njima bi posao išao svakako brže.

Čišćenje skijališta na Rajkovu je organizovano od strane skijaškog kluba "Starica" i Sportskog saveza opštine Majdanpek.

Kao izvođač radova se sada javio Javno preduzeće Putevi iz Majdanpeka i cela stvar je pokrenuta sa mrtve tačke. Na akciji čišćenja je trenutno angažovano 6 radnika koji polako privode prvi mesec čišćenja kraju.

Članovi skijaškog kluba su trenuno u akciji pronalaženja trimera i motorne testere koje su neophodne radi ubrzavanja radova na čišćenju i podizanju kvaliteta istog. Dobili smo obećanja da će nam biti odobrena novčana sredstva kojim će biti kupljeno gorivo za trimere.

Garaža u kojoj se nalazi tabač je u izuzetno lošem stanju. U Petak 24.06.2011. godine smo imali razgovor sa direktorom Sportskog centra “6. avgusti” i došli smo do kompromisnog rešenja da je najbolje da se tabač skloni iz garaže i premesti u dvorište servisa lakih vozila kod Fabrike Cevi. Tamo bi tabač bio remontovan a takođe servis lakih vozila ima i čuvara koji bi vodio računa da ne dođe do krađe ili neke diverzije na samom tabaču. Direktor Marić je danas trebao da ima razgovor u RBM-u sa nadležnim organom pa ćemo videti da li je to urodilo plodom.

U sredu 29.06.2011. godine je zakazan dolazak predstavnika firm TechnoAlpin iz Italije. Mladen Đurić član skijaškog kluba “Starica” Majdanpek je uspeo da stupi u kontakt sa predstavnicima ove firme koja se bavi veštačkim osnežavanjem ski staza i da dogovori njihov dolazak u Majdanpek. U planu je da se uradi Master plan osnežavanja skijališta na Rajkovu. Realna situacija je da to ne može da se uradi ove godine ali svakako Master plan je nešto što bi moglo da se sprovede u nekoj od narednih godina donacijama Vlade Republike Srbije ili neke druge državne organizacije. Nadamo se da će naši političari i sve privredne i društvene organizacije videti šansu u ovom skijalištu i da će se uključiti u njegovo osposobljavanje. Predstavnici firme TechnoAlpin će posetiti skijalište Rajkovo i prikupiti sve potrebne podatke za izradu Master plana. Takođe, predstavnici ove kuće će zajedno sa članovima ski kluba će održati sastanak sa predstavnicima opštinske vlasti i dogovoriti najbolje rešenje u vezi realizacije Master plana osnežavanja skijališta Rajkovo u Majdanpeku.

Kako je strana SKI CENTRA RAJKOVO jako aktivna ovih dana, možete se uključiti u raspravu i tako doprineti svojim komentarima i mišljenjima kako bi naše skijalište što pre osposobili i omogućili njegov rad.

     Izvor: Sajt skijaškog kluba "Starica" -  http://starica.dezareo.com/

Komentari