Vesti Lindzi Von srušila rekord Janice Kostelić, za malo i Hermana Majera

Lindzi Von srušila rekord Janice Kostelić, za malo i Hermana Majera

| 20.03.2012. | index.hr
20120319509753906p1300

Lindzi Von potpuno je dominirala tokom ove sezone Svetskog kupa . Pokupila je čak četiri globusa: veliki za pobedu u Svetskom kupu, kao i male u superveleslalomu, spustu i kombinaciji.

Pritom je skupila 1980 bodova u sezoni, cime je postala skijašica sa najviše osvojenih bodova u jednoj sezoni. Dosadašnji rekord je držala Janica Kostelić sa 1970 bodova.

Poslednjeg dana sezone, u veleslalomu, Vonn je napadala opšti rekord, odnosno, 2000 bodova austrijskog majstora Hermanna Maiera. Međutim, u veleslalomu nije osvojila niti jedan bod i to najprije zbog činjenice da je celu drugu vožnju morala da odvozi bez jednog štapa, bez kojeg je ostala na samom startu svoje vožnje.

"Sra ... se dogadaju. Meni se tako neљto dogodilo prvi put u životu", rekla je uz smeh Amerikanka i nastavila:

"Imam definitivno novu motivaciju iduće sezone. Da, opet cu napadati Herminatora, jer mislim da to može biti strašno veliki stimulans. "

Na kraju je zaključila:

"Malo me loš nastup u veleslalomu deprimirao, jer ipak nisam ostvarila cilj, a to je probijanje granice od 2000 bodova. No, kada pogledam celu sezonu zaista bi bilo suludo da sam nezadovoljna."

Komentari