Vesti Lindzi Von propušta Biver Krik?

Lindzi Von propušta Biver Krik?

SAD | 21.11.2013. | b92.net
von 640x389

Američka skijašica Lindzi Von doživela je pad tokom treninga u Sjedinjenim Državama samo nedelju dana pre povratka takmičenjima posle teške povrede kolena.
Portparol američkog skijaškog tima Tom Keli rekao je da Vonova nije primljena u bolnicu, ali da je upućena na preglede u Koloradu, kod istog doktora koji joj je operisao koleno desne noge u februaru, posle pada na Svetskom prvenstvu u Šladmingu.

„Očekujemo da će situacija biti potpuno jasna u naredna 24 sata“, rekao je Keli bez odavanja više informacija.

Četvorostruka osvajačica Svetskog kupa trebalo bi da se vrati takmičenjima sledeće nedelje, kada počnu treninzi pred trke elitnog takmičenja u Biver Kriku. Trke u brzinskim disciplinama, kao i veleslalomu, u tom ski centru su na programu od 29. novembra do 1. decembra.

29-godišnja Amerikanka je u padu tokom superveleslaloma na Svetskom prvenstvu u Šladmingu pokidala ligamente kolena, zbog čega je odmah operisana. Vonova je od povratka na stazu koristila specijalnu zaštitu za koleno, a kao svoj glavni cilj za ovu sezonu istakla je Zimske olimpijske igre u Sočiju, od 7. do 23. februara.

Suzana Riš uspešno operisana

Nemačka skijaška federacija saopštila je danas da je Suzana Riš uspešno operisala levo koljeno i da se očekuje njen povratak na stazu sredinom decembra.

Mlađa sestra olimpijske šampionke Marije Hefl Riš povrijedila se prošle nedjelje na treningu, ali je učestvovala u slalomu na Svetskom kupu u Leviju. To je bila njena prva trka nakon dve godine.

 

Komentari