Vesti Lindzi Von pobednica prve superkombinacije sezone

Lindzi Von pobednica prve superkombinacije sezone

| 27.01.2012. | b92.net
dp270871.sJPG90054009515050.sJPG

Amerikanka Lindzi Von pobednica je prve superkombinacije sezone koja je održana u švajcarskom Sent Moricu.

Vonova je do pobede, posle takmičenja u spustu i slalomu, došla u vremenu od 2:28.35 minuta, sa 41 stotinkom prednosti u odnosu na Tinu Maze iz Slovenije.

Njima dvema se na podijumu pridružila Austrijanka Nikol Hosp, koja je imala zaostatak od 58 stotinki u odnosu na Vonovu.

Prva superkombinacija sezone je bila predviđena za Val d’Izer u decembru, ali pošto su sve trke iz tog ski centra otkazane zbog nedostatka snega, ona je prebačena baš u Sent Moric i na programu je u nedelju.

Vonova je posle spusta bila 61 stotinku ispred Elizabet Gergl iz Austrije, dok je aktuelna osvajačica velikog Kristalnog globusa Marija Hefl-Riš bila treća. Maze je imala šesto vreme, a Hospova je bila odmah iza nje.

U slalomu, Maze se istakla pre nego što su najbolje tri iz prve runde došle na red, da bi Hefl-Rišova napravila grešku, a Gerglova odustala. Na kraju, Vonova je uspela da zadrži prednost koju je imala posle spusta i zasluženo slavi.

Iza nje, Maze i Hospove, sledila je još jedna Austrijanka Katrin Cetel, ispred Maruše Ferk iz Slovenije, domaće skijašice Deniz Fajerbend, sunarodnice Ane Feninger i Kamile Borzoti iz Italije. Prvih deset kompletirale su veteranka Anja Peršon i Francuskinja Marion Pelisije, dok je Hefl-Rišova bila tek 21.

Takmičenje u Sent Moricu nastavlja se u subotu spustom, dok je za nedelju zakazana naredna superkombinacija.

Komentari