Vesti Levi, FIN - Ovog vikenda nastavak Svetskog kupa u alpskom skijanju

Levi, FIN - Ovog vikenda nastavak Svetskog kupa u alpskom skijanju

Levi, Finska | 16.11.2013. | tv.sb.eurosport.com
leviblack3

Nakon otvaranja sezone u austrijskom Zeldenu, Svetski kup za alpske skijaše i skijašice se seli u Finsku, gde će predstojećeg vikenda u Leviju biti održan slalom.
U subotu na stazu u finskom ski centru izlaze skijašice, dok će skijaši odmeriti snage dan kasnije na istom mestu.

Prve vožnje su zakazane za 10.00 časova, a druge u 13.00, a Eurosport će direktno pratiti kompletnu sezonu Svetskog kupa 2013-2014, kao i slalom u Leviju.

Za start prvog slaloma sezone prijavilo se 157 skijašica iz 25 zemalja. U Leviju se očekuje povratak takmičenjima nekoliko sjajnih skijašica. Domaća publika se nada da će baš povratnica Tanja Putianinen, nakon sanacije povrede kolena, moći da iznenadi. Međutim na stazu se vraća i Marliz Šild, a za glavnu favoritkinju slovi mlada amerikanka Mikaela Šifrin. Nakon lošeg starta u Zeldenu, Tina Maze će pokušati da popravi utisak u Finskoj, Suzan Riš se vraća takmičenjima, a njena sestra Marija Hefl-Riš kreće u pohod na četvrtu titulu u Finskoj.

U subotu u Leviju će nastupiti i najbolja srpska skijašica Nevena Ignjatović.

U muškoj konkurenciji, u ulozi glavnog favorita je sjajni Austrijanac Marsel Hiršer. Po bukmejkerima, iza dvostrukog osvajača velikog Kristalnog globusa slede Andre Mirer iz Švedske, Aleksis Pinturo iz Francuske, a i hrvatski veteran Ivica Kostelić bi mogao do podijuma.

Marsel Hiršer "nišani" svoj deseti uzastopni podijum u slalomu, a ako pobedu zabeleži neko iz austrijskog tima, Austrija će postati prva zemlja sa sto pobeda u slalomu.

 

Komentari