Vesti Letnji Ski kamp na Adi Ciganliji

Letnji Ski kamp na Adi Ciganliji

Beograd | 25.04.2013. | skitrac
skikamp2013640x389

Od 01.05.2013 počeće treća sezona Letnjeg Ski Kampa na Adi Ciganliji u organizaciji SKITRACK kluba. Kamp je namenjen svima koji se profesionalno bave skijanjem sa ciljem da se uz druženje na “Moru Beograda” potpuno spremno dočeka naredna ski sezona.

Polaznici Kampa su deca iz skoro svih Ski Klubova Srbije. Pored rada u kondicioniranju takmičara cilj je da se među učesnicima stvori drugarska atmosferu, bez obzira za koji se klub takmiče, prevazilazeći motive suparništva, razvija se osećaj kolegijalnosti, i usmeravanje ka višim ciljevima. U Ski Kampu će biti oformljene grupe po nivou znanja i uzrastnim kategorijama.

Kamp će raditi do 01.11.2013 nakon čega se svi okreću programima svojih matičnih klubova, uz nastavak trenažnog procesa na snegu.
Kondicioni treninzi će se sprovoditi tri puta nedeljno, po dva sata, u grupama od po četvoro dece, uz dodatni trening nedeljom ujutru za one koji su propustili neki od redovnih termina.

Pored redovnih takmičara, uzrasta od 6 do 14 godina, Ski Kamp će imati i sekciju onih koji žele da treniraju skijanje a nisu se do sada takmičili.

U Ski Kampu su ponosni da su neki od njihovih članova, redovnih polaznika kampa, ostvarili veoma zapažene rezultate u Nacionalnog prvenstva Srbije u Alpskom skijanju. Naporni kondicioni treninzi posebno su pokazali efekat na mladoj Katarini Đurović iz Beograda, koja je u kategoriji mlađi ciciban postala ŠAMPION SRBIJE 2013. Od velikog broja osvojenih medalja i drugih učesnika kampa, izdvaja se i najmlađi Nikola Zrnić (6 godina) koji je bio srebrna pahuljica sa trke na Torniku 2013.

AKTIVNOSTI KAMPA:

1. SKI SIMULATOR
Škola skijanja
Namenjena početnicima svih uzrasta (od 5 godina).
Korekcija tehnike
Namenjena svima koji žele da poprave svoju tehniku i ozbiljnije uđu u ski sport.
Specifičan trening takmičara
Idealan za sve koji treniraju, kao specifičan vid treninga u periodu kada za takav način treniranja ne postoje adekvatni uslovi.

 2. ROLERI
Škola rolera      
Namenjena početnicima svih uzrasta (od 5 godina)
Treninzi na rolerima
Sprint trke, Paralel trke, Cross trke, Alpine Inline Slalom (idealan vid treninga za takmičare u skijanju), terenske vežbe na rolerima (motorika i kordinacija)

3. KONDICIONI TRENINZI
U okviru Centra za skijanje na pokretnoj traci, sagradili smo salu za vežbanje na dva nivoa, gde vršimo kondicione pripreme naših članova.
 - SPECIFIČNA KONDICIJA (kordinacija i motorika, agilnost, eksplozivna snaga, „stairs“ program, intervalni treninzi, pliometrija, propriocepcija...)
 - REDUKCIJA TELESNE TEŽINE (specifični programi, dijete, prestrukturiranje tkiva)
 - REHABILITACIJA (prevencija, post-rehabilitacija, RICE procedura, detoksikacija, vežbe   i tehnike disanja, masaža, kiropraktika, sve vrste istezanja (PNF,izometrička,statička..)
 - MEDITACIJA (opšta vizuelizacija,optimalizacija CNSa,sazrevanje svesti...)
-ISHRANA (FIS programi, zdrava hrana, suplementi)
-ELEKTROMIŠIĆNA STIMULACIJA (Compex Mi Sport Programi)

SVE ONE KOJI SE SVOJIM TALENTOM, RADOM I ŽELJOM ISTAKNU I POKAŽU DA OZBILJNIJE ŽELE DA SE BAVE SKIJANJEM A NISU ČLANOVI NI JEDNOG SKI KLUBA, UPISUJEMO U GRUPU SUPERSKI GDE IH SA POSEBNIM TRETMANOM ORJENTIŠEMO KA TAKMIČARSKOM SKIJANJU A NAKON ZAVRŠENOG KAMPA USMERAVAMO KA NEKOM OD SKI KLUBOVA ČIJI IM PROGRAMI BUDU NAJVIŠE ODGOVARALI.

U zavisnosti od uzrasta i nivoa znanja nudimo sledeće termine:
  Tri puta nedeljno: Ponedeljak, Sreda, Petak i Utorak,Četvrtak i Subota  (17h-19h ; 19h-21h)
   Vikend Kamp: Subota i Nedelja (8h-10h ; 17h-19h)

Kroz animaciju i specifične programe rada podižemo opšte psiho-fizičke sposobnosti dece, sa posebnim akcentom na održavanje pažnje i motivacije za svaki naredni trening, sve do početka priprema na snegu i takmičarske sezone.

SUPERSKI grupa
U ovu grupu ne ulaze samo najtalentovaniji polaznici. SUPERSKI grupa podrazumeva polaznike koji vole skijanje i koji žele da treniraju. One koji žele da svojim radom dođu do rezultata. Podrazumeva disciplinovanu decu koja će pored ostvarenih rezultata u sportu biti primer drugima na svim poljima u životu (sport, škola, porodica i dr.) U SKITRACK klubu, teže da sistemskim radom sve članove profilišu kao zaslužne jedinice SUPERSKI grupe.

Za Ski Klub "SKITRACK", Ada Ciganlija b.b.
Profesor sporta Malenić Marko, ISIA instructor
Director kluba i vlasnik Skitrack ski simulatora

Oko upisa članova i članarine, možete ih kontaktirati putem maila office@skitrack.rs ili lično na 063-55-00-44

Galerija slika

Komentari