Vesti Letnji Grand Prix u Ski skokovima nastavljen u Visli u Poljskoj

Letnji Grand Prix u Ski skokovima nastavljen u Visli u Poljskoj

Wisla, POL | 05.08.2013. | berkutschi.com
baner fis gp wisla malinka800

Letnji Grand Prix u Ski skokovima nastavljen je proteklog vikenda, od 01.-03. avgusta 2013. u Poljskoj na skakaonici "Adam Mališ-Malinka" u Visli. Najuzbudljivije je bilo u subotu na takmičenju muškaraca kada je dominirao 17 -godišnji Nemac Andreas Wellinger. U svakoj seriji je ima najbolje skokove od 132,5 m i sa ukupno 281.8 poena proslavio je svoju prvu pobedu na Grand Prix takmičenju i preuzeo vođstvo u ukupnom poretku.

"Bilo je super takmičenje, oba skoka su bila. Nnaporno sam trenirao i to izgleda da se isplati. Zaista nisam očekivao pobedu i sada sam srećan zbog toga", rekao je Wellinger posle takmičenja.

Lokalni heroj i prošlogodišnji pobednik Maciej Kot nije mogao da drži korak sa raspoloženim Wellingerom. Sa skokovima od 130m i 131m Poljak ostvario 274.4 poena i na kraju bio drugi. Čeh Roman Koudelka je zauzeo treće mesto sa skokovima dužine 128,5m i 131.5m.

I ostali članovi nemačke i poljske ekipe su pokazali veoma dobre rezultate. Nemci Andreas Wank na 4., Michael Neumayer na 6. i Richard Freitag na 8 mestu. Među najboljima bili su i Poljaci Kamil Stoch na 5. i Krzizstof Biegun na 7.mestu.

Matjaž Pungertar, treći u Hintercartenu, ponovo je bio najbolji slovenac ali ovde sa plasmanom na deveto mesto. Najbolji japanski skakač Daiki Ito je na desetom mestu, veteran Noriaki Kasai je 12. Između dva skakača sa Dalekog istoka, švajcarski Gregor Deschwanden završio na odličnom jedanaestom mestu.

Dan ranije, u petak 02. avgusta održano je timsko takmičenje na kome su najbolji bili skakači Poljske ispred Nemaca i Slovenaca.

Takmičenje je pratio i proslavljeni poljski skakač Adam Mališ po kome je ova skakaonica u Visli i dobila ime Malinka.

Galerija slika

Komentari