Vesti Lenzerheide, SUI - Porsche dizajn nove gondole proizvođača BMF

Lenzerheide, SUI - Porsche dizajn nove gondole proizvođača BMF

Lenzerheide, SUI | 24.04.2015. | BMF
8er gondelbahn churwalden800

Nakon do sada svetski poznatih komfornih korpi žičara sedežnica, poznati svetski proizvođač ski instalacija "Bartholet aus Flums (BMF)"  lansirao je inovativne panoramske gondolske kabine dizajnirane od strane "Porsche Design" studija.
Razvijene su za potrebe poznatog švajcarskog ski centra Lenzerheide, i nova panoramska osmoseda gondola će zameniti zastarelu žičaru "Churwalden – Heidbüel".

Razvojni tim nove gondolske kabine je intenzivno radilo od najsitnijih detalja kako bi se dobio sofisticirani proizvod. Kompanija "Gangloff Cabins AG", koja je  od marta 2014. deo grupe BMF ima veliko iskustvo i znanje u proizvodnji gonolskih kabina i uspešno je realizovala projekat nove panoramske kabine prema dizajnu "Porsche-a" koju karakteriše kombinacija sofisticirane tehnologije sa modernim dizajnom.

Nakon Povezivanja skijališta Lenzerheide i Arosa, žičara Churvalden - Heidbuel je drugi veliki projekat u sada objedinjenom skijalištu. Izgradnja počinje u aprilu 2015, a žičara će biti spremna da primi skijaše već u decembru. Na polaznoj stanici u Churvaldenu biće izgrađeni novi restoran, prodavnice, turistički ofis, prostori za ski škole,... a pristup će biti veoma poboljšan izgradnjom novog autobuskog terminala i dodatnim parkingom.

Nova panoramska gonolska kabina je imala svoju premijeru na nedavno završenom sajmu Interalpin 2015 u Innsbrucku.

Činjenice i brojke o gondoli Churvalden-Heidbuel:
Dužina: 1777,7 m
Visinska razlika: 687 m
Vožnja brzina: 6 m/s
Vreme putovanja: 4 min 56 sek
Kapacitet 1.800 putnika na sat na obe strane (finale 2,200)
Broj gondolskih kabina: 42 od 8 osoba (finale 57)
Dizajn gondolskih kabina: Porsche Design Studio
Snaga motora 675 kV
Prečnik užeta 53 mm
Investicija: oko 14,2 miliona CHF.

Skijalište LENZERHEIDE - AROSA, je protekle dve godine bilo u ponudi najvećeg skijaškog udruženja u Srbiji SKIBUS. Ako ste u prilici, posetite ovo skijalište!

 

Galerija slika

Komentari