Vesti Krvavec, SLO - Novosti sa skijališta za sezonu 2013/14

Krvavec, SLO - Novosti sa skijališta za sezonu 2013/14

Krvavec, Cerklje na Gorenjskem | 23.11.2013. | rtc-krvavec.si
krvavecsezona201314

Kategorije

Povezane strane

U susret predstojećoj skijaškoj sezoni 2013/14, sa jednog od najboljih Slovenačkih skijališta Krvaveca stižu vesti da su se dobro pripremili za ovu zimu. Radili su i na žičarama kao i ski stazama, a pripremili su i nove ski-pass pakete.

Jedna od glavnih inovacija ove zime je svakako novi ski lift "Luža".

Nova instalacija ski lifta "Luža"
Novim ski liftom austrijskog proizvođača Doppelmayr zamenjen je stari lift na istoj trasi. Novi ski lift ima dvostruko veći kapacitet, a primenjeni su najnoviji standardni bezbednosti prevoza skijaša. To je pre svega vаžno jer je novi lift namenjen deci, početnicima porodicama.

Novi dečiji zabavni park
Kao deo novog ski lifta "Luža", pored postojeće steze, namenjene prvenstveno za decu, školu skijanja i početnike, dodatno je uređen višenamenski zabavni park. Dečji park će obuhvatiti terenske elemente koji će omogućiti dodatne oblike zabave na snegu mladim skijašima, sankašima kao i posetiocima skijališta.

Poligon za trening takmičara u produžetku ski steze 17
U prošle zime, uspešno je realizovana prva faza trening poligona za takmičarsko alpsko skijanje. Ove jeseni poligon je nadograđen i dodatno proširen na kome su postavljeni posebno poboljšani elementi sistema veštačkog osnežavanja. To će omogućiti bržu zasnežavanje i pripremu ove oblasti za trening. Uz povoljne temperaturne uslove biće dovoljna tri dana, a time je omogućena priprema poligona i u kasnim jesenjim danima. Takmičari će dobiti dodatni prostor i u isto vreme neće zauzimati površine postojećih skijaških staza i ometati ostale skijaše posetioca skicentra Krvavec.

Obnova dvosedežnice "Zvoh"
Pored svih potrebnih provera i propisanih pregleda koji su sprovedeni na dvosed žičari "Zvoh" orađeni su i dodatni remontni radovi kojima će se postići veći nivo pouzdanosti u radu žičare. Istovremeno tokom pregleda je obnovljena linije opreme - zamenjene su gumene podloge i valjci koturnih baterija kao i celokupne električne opreme na stubovima, a između gornje i donje stanice postavljeni su novi signalni kablovi. U prošlosti, usled dotrajalosti opreme nekoliko puta se neočekivano žičara ugasila. To se sada više neće događati. Takođe zamenjene su i gumene podloge na stolicama pa će i vožnja biti zmnnatno mirnija i udobnija.

Završen je Snežni park Krvavec
U snežnom parku za posetioce skijališta je pripremljeno nekoliko novih kliznih elemenata, koji će upotpuniti raznovrsnost i složenost parka.

Više skijaških dana sa Ski-passom 198 (ponedeljak-petak)
Sezonski ski pas ponedeljak - petak po ceni od 198 evra, koji je u pounudi od prošle godine, ove godine su izuzeti vikendi (subota, nedelja) koji padaju u dana praznika. Sezonski Pon - Pet  ski pass po ceni od 198 evra se prodaje do kraja novembra, a kasnije se cena povećava na 248 evra.

Rezervacioni sistem Krvavec
U on-line rezervacioni sistem Krvavec ove godine su materijalno i tehnički uključio Zavod za turizam opštine Cerklje na Gorenjskem, koji je preuzeo upravljanje rezervacionim sistemom. Sistemom rezervacija je obuhvćeno niz smeštajnih objekata u regionu različitog kvaliteta, lokacije i cene.

------

Prvi sneg je pao i na Krvavcu. Prema prognozama, očekuje se da bi početkom sledeće nedelje temperatura mogla da padne ispod nule, Vlažnost vazduha bi po prognozi isto tako trebala da se spusti ispod 50% i tada u tim uslovima se odmah može početi sa veštačkim zasnežavanjem. Ako se sve poklopi, možda se već sledećeg vikenda otvori neka staza.

Pogledajte slike od petka 22. novembra 2013.

 

Komentari