Vesti Kopaonik – Zamena komandnih kućica uz ski liftove

Kopaonik – Zamena komandnih kućica uz ski liftove

Kopaonik | 16.02.2019. | JP Skijališra Srbije
kop ski kucica na liftu 9

Ski liftovi na Kopaoniku su građeni 80-tih godina 20 veka i od tada servisno – komandne kućice na polaznim stanicama liftova, koje služe za boravak operatera i žičničara, nisu ozbiljnije rekonstruisane. U cilju postizanja boljih, bezbednijih uslova radaza operatere i boljih estetskih karakteristika, planirana je njihova zamena novim, montažnim drvenim kućicama, površine oko 10m².

Radi se o ski liftovima:

1.Polazna stanica ski lifta Karaman
2.Polazna stanica ski lifta Jaram;
3.Polazna stanica ski lifta Gobelja relej;
4.Polazna stanica ski lifta Mali Karaman;
5.Polazna stanica ski lifta Malo jezero;
6.Polazna stanica ski lifta Mašinac;
7.Polazna stanica ski lifta Kneževske bare.

U tom smislu Javno preduzeće Skijališta Srbije početkom februara 2019 je raspisalo trnder za javnu nabavku za izgradnju komandnih kućica uz gore navedene liftove.

Kućice treba da ispune sve zahteve u pogledu kvaliteta predviđenih materijala i radova, zahteva arhitektonske fizike, protivpožarne zaštite, ugrađenih instalacija i druge opreme, u skladu sa propisimaza ovakvu vrstu objekata.

Obaveza Ponuđača je da predvidi sve potrebne radovena demontaži postojećih kućica, osim za kućicu na lokaciji polazne stanice ski lifta Mašinac koju je, po mogućnosti celu, potrebno prebaciti na lokaciju koju odredi.

Predviđena je izrada temelja za svaku kućicu kao i spoljašnja i unutrašnja termoizolacija kompletnog objekta (spoljašnjeg zida, plafonske i krovne konstrukcije).

Rok za podnošenje ponuda je 06. mart 2019. kada će se izabrati najpovoljniji ponuđač. Za očekivati je da će se radova izvoditi tokom leta.

Model kućice:

 

Komentari