Vesti Kopaonik - Turistička sezona na počinje 5. decembra

Kopaonik - Turistička sezona na počinje 5. decembra

Beograd | 09.10.2013. | blic.rs
Kopaonik640x389

Posle uspešne prošlogodišnje sezone, na Kopaoniku se ove godine očekuje još veći broj gostiju. Rani buking smeštaja je veći za 56 odsto u odnosu na 2012. godinu, a čak 60 odsto gostiju koji su već rezervisali smeštaj stiže iz Rusije i Rumunije.

Drektor JP skijališta Srbije Dejan Ljevnaić kaže da  je posebno zadovoljan ovogodišnjom letnjom sezonom, koja je imala oko 12.000 posetilaca.

- Naš cilj je da planina živi tokom cele godine -  izjavio je Ljevnaić, dodavši da je, zbog rebalansa budzeta i ekonomske krize, postavljanje najavljene "šestosedelice" na stazama Krčma i Gvozdac pomereno za maj sledeće godine.

Ono što će u novoj sezoni biti novo  je helikopter koji će biti u službi kliničkog centra.

- Zbog velikog interesovanja za namenske nedelje, kakve su prošle godine organizovane za parove, porodične i žene, ove godine uvodimo još dve, za đake i studente, sa popustom od 15 odsto -  rekao je Ljevnaić. 

Prema njegovim rečima, Kopaonik se ove godine prijavio za organizaciju Evropa kupa i postoji mogućnost da 2015. godine dobijemo jednu trku. 

Direktor MC Mountain Resort Nikola Avram je rekao da je tokom poslednjih godinu dana u renoviranje hotela "Anđela" i " Konaci" uloženo 1,5 miliona evra.

- Ove godine ski sezona će početi sad već tradicionalnom manifestacijom " Ski Opening kopaonik" a otvoriće je naša najbolja skijašica Nevena Ignjatović. Za goste naših hotela u periodu od 5. do 8. decembra obezbedili smo gratis dvodnevni ski pas. Paket aranžman za četiri dana, tri noćenja na bazi polupansiona koštaće od 165 evra do 219 evra - rekao je Avram. 

On kaže da za ovogodišnji "Ski Opening", očekuje dolazak više od 12.000 ljudi, jer su Konaci i Grand već rasprodati.
 

Podrška najboljoj skijašici Srbije

U cilju afirmacije skijanja i podrške najboljim sportistima, kompanija MK Mountain Resort i JP Skijališta Srbije potpisali su danas ugovor o saradnji sa najboljom skijašicom Srbije Nevenom Ignjatović.

- Kruna sezone su Olimpijske igre u Sočiju, na kojima želim da pokažem koliko mogu i ostvarim plasman među prvih 30 u slalomu - rekla je Ignjatović.

 

Galerija slika

Komentari