Vesti Kopaonik - Sprovode se sve epidemiološke mere za bezbedno skijanje

Kopaonik - Sprovode se sve epidemiološke mere za bezbedno skijanje

Kopaonik | 09.12.2020. | SkiS
skis opening 100x608

Obavezne epidemiološke mere koje su propisane na nivou države važe i za skijališta. Skijaši su u obavezi da nose zaštitne maske/bandane, da nose rukavice i da drže propisano rastojanje, navodi se u saopštenju Skijališta Srbije koje kao odgovorno javno preduzeće vodi računa o zdravlju i bezbednosti korisnika

Šestosedna žicara Karaman greben na Kopaoniku koja je trenutno u funckiji u normalnim uslovima u korpi prevozi po 6 skijaša, a sada je redukovano i sada propisano sede samo po tri skijaša. Postavljeni su razvodnici koji onemogućavaju skijašima da priđu jedni drugima, pa se na taj način obezbeđuje dodatna fizička distanca. Sama dužina skija je već obezbeđuje, ali su uvedene dodatne mere opreza kako bi skijaši bili na bezbednoj udaljenosti.

Takođe, redari Skijališta Srbije su dužni da kontrolišu pridržavanje mera i da upozoravaju sve skijaše koji krše pravila. U svakom momentu se prati broj skijaša, koliko ih je u redu, da li svi nose maske i stoje na propisanoj razdaljini. Svi koji se ne pridržavaju mera se udaljavaju iz reda i nisu u mogućnosti da se ukrcaju na žičaru.

Iz Skijališta napominju da oni pravi i iskusni skijaši koji su jedva dočekali prvo skijanje u novoj sezoni poštuju mere i zaista su odgovorni.

Međutim, dodaju, postoje i oni koji su se oglušili na propisana pravila i zato se iz Skijališta Srbij apeluje da svi korisnici budu odgovorni prema sebi i drugima, da koriste zastitnu opremu, obavezno nose bandane i rukavice i ono što je najvažnije, da drže odstojanje i slušaju redare koji su tu da obezbede red i sigurno skijanje za sve skijaše i bordere.

- Veoma je važno da svi poštuju pravila kako bi se iz cele situacije u kojoj se zajedno nalazimo izašlo kao pobednici, zdravi i sigurni I naravno kako bi se tokom cele zime omogućilo bezbedno uživanje u skijanju. Još jednom podsećanje da je skijanje, kao individualni sport, trenutno najbezbednija aktivnost koja je odvija na otvorenom i da će biti još bezbednije ukoliko se poštuju propisane epidemiološke mere - zaključuju iz Skijališta Srbije.

Preuzmite:
PROCEDURA O NACINU PRUZANJA USLUGA KORISNICIMA USLUGA JP SS ZA VREME TRAJANJA EPIDEMIOLOSKIH MERA U REPUBLICI SRBIJI.

pickup box - preuzimanje ski karte

Ski karte kupljene online, preko web shopa, mogu podići sa pickup box-a u Beogradu, u prodavnicama Beposport na lokacijama: Sava centar, tržni centar Ušće, Galerija i Beo. U Novom Sadu pickupbox se nalazi u prodavnici Beosport u tržnom centru Promenada. Ostali uređaji se nalaze u ski centrima Kopaonik, Stara planina i Tornik.

Ski karte se mogo preuzeti i na prodajnim mestima na Kopaoniku sa početkom sezone i to na lolacijama:
 - Upravna zgrada Skijalista Srbije
 - TSO Raška
 - Hotel Grand
 - Apartmanski kompleks Milmari


                    Izvor, foto: SkiS


Komentari