Vesti Kopaonik - Rekordna posećenost u martu mesecu

Kopaonik - Rekordna posećenost u martu mesecu

Kopaonik | 05.04.2016. | skijalistasrbije.rs
kop3516 640x389

Kategorije

Mart mesec oborio je rekorde kako u posećenosti, tako i u poslovnim rezultatima - ističu u Javnom preduzeću Skijališta Srbije. Tokom trećeg meseca 2016. godine ostvaren je promet od oko 160 miliona dinara što je za 20 posto više u odnosu na mart mesec 2015. godine.

Izuzetno povoljni uslovi, duži, sunčani dani i velika količina snega doprineli su tome da svakog vikenda ski centar Kopaonik u proseku broji po 15 hiljada skijaša.

Iz meseca u mesec poslovni rezultati preduzeća prevazilaze prethodnu sezonu koja je bila ubedljivo najbolja. Sa veoma uspešnim poslovanjem, u poslednje tri godine se prihodi preduzeća povećavaju se za oko 25 posto.

Od početka skijaške sezone, koja je na Kopaoniku počela krajem novembra, do danas prodato je više od 145 hiljada ski karata, a ostvareno je više od 4 miliona vožnji žičarom.

Trenutno je u ski centru Kopaonik otvoreno 15 staza i radi 11 žičara,  a od 25. marta počeo je niži cenovni period za postsezonu, pa skijaši i borderi  mogu da iskoriste niže cene ski karata i da uživaju na kvalitetno pripremljenim stazama i dovoljnoj količini snega.

Kako se sve više skijaša i bordera se odlučuje da skija aprilu, kada ima više sunčanih dana, koji su u ovom periodu duži, a velika količina snega dodatno čini uslove odličnim za zimske sportove, Kopaonik spremno očekuje još više gostiju na planini.

 

Komentari