Vesti Kopaonik - Prvenstvo Srbije u freestyle snowboard i ski disciplinama

Kopaonik - Prvenstvo Srbije u freestyle snowboard i ski disciplinama

Kopaonik | 09.03.2014. | ABC
abckopposter480

Kopaonik je posle duge borbe sa nedostatkom snega dobio snow park na Kopaoniku. Tim ljudi koji je zaduzen za izgradnju i održavanje parka dobio je težak zadatak da osposobi stazu koje je namenjena za ljubitelje ekstremne voznje bord-a i skija.

Za samu postavku parka bilo je potrebno malo više kreativnosti jer je nedostatak snega i minusa naterao ljude iz njega da ga smanje i naprave mali park. Snow park sadrži jump-ove i box-seve. U prvom redu su jumpovi od 6m i 4m, jedan spine i boks. Posle njih ponosno stoji jump od 8m. Ispod je plato za proklizavanje koji sadrzi 5 elemenata. Kraj čini element koji ima bure, drvo za bong i ravno kosi box nazvan s'leđa.

U parku će od 07.-09. marta 2014. biti odrzano ABC državno Prvenstvo Srbije u snowboardu i skijama u freestyle disciplinama. 7 marta je ski takmičnje, 8 marta ce biti odrzano takmicnje za decu i 9 marta kao slag matorci :). U snowboardu ce biti dve discipline big air i slopestyle. Ovim takmicenjem ABCrew zeli da promoviše i podstakne decu i ljude da se bave snowboardom i da promoviše trenutne vozače.

Od omladine očekujemo kendam battle, a od organika lekciju zdrave hrane. Pored takmičenja plan je napraviti dobar povod i lepo proveden viken u novo otvorenom snow parku. Molimo svakoga koji je zainteresovan da proba i dozivi malo uzbudljivije voznje neka proba ovo mesto.
Vidimo se...

Organizator Prvenstva je klub ABC Kragujevac.

Komentari