Vesti Kopaonik - Požar u planinarskom domu Rtanj

Kopaonik - Požar u planinarskom domu Rtanj

Kopaonik | 06.05.2013. | kurir-info.rs
rtanjpozar 01 rtsff

U noći između subote i nedelje je na Kopaoniku u požaru izgorela cela krovna konstrukcija planinarskog doma "Rtanj", povređenih nije bilo, ali je materijalna šteta velika.

Načelnik Sektora za vanredne situacije Predrag Marić  je naveo da je u subotu 04.05.2013. u 22.20 časova primljena dojava da gori odmaralište na Kopaoniku i za nekoliko minuta reagovala je vatrogasna jedinica sa samog Kopaonika, i uz pomoć kolega iz okolnih mesta, požar je lokalizovan jutros oko 3.40 časova i sprečeno je da se vatra proširi na okolnu šumu.

Ispostavilo se da je požar izbio u jednoj prostoriji doma "Rtanj", koji se ubrzo proširio na krov, koji je u potpunosti izgoreo, kao i potkrovlje i jedan deo sprata, tako da je materijalna šteta velika.

Povređenih nije bilo, jer je u trenutku izbijanja požara u odmaralištu bilo samo dvoje ljudi, kazao je Marić i dodao da istražni organi obavljaju uviđaj da bi se ustanovilo šta je bio uzrok požara.

Planinarski dom Rtanj na Kopaoniku je goreo i pre 22 godine, tačnije 09. aprila 1991.

    Foto: Tanjug

----------------------------


Spasioci Gorske službe spasavanja Srbije su među prvima stigli na lice mesta i pomogli u gašenju požara koji je u subotu, 04. maja, oko 22 časa izbio u planinarskom domu “Rtanj” na Kopaoniku.

Oni su, zajedno sa više od 30 vatrogasaca iz Raške, Brusa, Kraljeva i Novog Pazara, do ranih jutarnjih sati pokušavali da obuzdaju vatru koja je zahvatila krovnu konstrukciju, kao i gornje spratove objekta. Požar je potpuno ugašen tek u popodnevnim satima u nedelju.
Povređenih nije bilo, ali je materijalna šteta izuzetno velika.

     Izvor: GSS.rs

 

Galerija slika

Komentari