Vesti Kopaonik - Počinje sa radom snowpark na Kopaoniku

Kopaonik - Počinje sa radom snowpark na Kopaoniku

Kopaonik | 27.12.2014. | ABC
snow park kop640

U subotu 27. decembra 2014. počinje sa radom snowpark na Kopaoniku. Otvaranje je najavljeno za 13h sa žurkom na snegu. Za park ce ove godine biti zaduzea ekipa domaćeg ski kluba "ABCrew" iz Kragujevca.

Neki od najboljih domaćih snoubordera spremili su revijalno izvođenje majstorija na brojnim elementima u kopaoničkom snežnom parku, vodećem ove vrste u celom regionu. „Snow Park Kopaonik", je mesto namenjeno svim ljubiteljima „freestyle" skijanja i snowboarda. Ove godine će ugostiti brojne atraktivne događaje, od državnog takmičenja do dva evropska kupa u snowboardu u kategorijama „Big Air" i „Slopestyle"!

„Snow Park Kopaonik" se nalazi na na lokaciji između instalacija Malo jezero i Krst. Predstavlja svojevrsnu adrenalinsku zabavu za sve generacije „freestyle" skijaša kao i snowboardera i najveći je park ove vrste u celom regionu. Dužina snow parka je 450 metera i opremljen je najsavremenijim elementima, kao i punom signalizacijom i opremom za bezbednost, a na raspolaganju je kako početnicima, tako i naprednim skijašima i profesionalnim borderima.

„Snow Park Kopaonik" je prostor na kome skijaši i snowboarderi mogu da rade trikove i druge akorobacije, a ovakvi parkovi vuku korene iz skejt parkova i mnoge karakteristike su im zajedničke. Danas se nalaze na svim velikim skijalištima, dok neka imaju čak i više parkova različitih težina. Svaki u svetu, pa i kopaonički snežni park, ima laku, srednju i tešku putanju. Sve putanje su pažljivo projektovane po kategorijama za početnike (40%), napredne (45%) i iskusne vozače (15%).

Od elemenata u parku, postoje metalne šipke (eng: Rail) i boksevi (eng: Box) koji služe za proklizavanja i skakonice (eng: Jump).

Ovakvi snežni parkovi mesto su za atraktivan način vožnje, kako za vozače, tako i za posmatrače koji uživaju u gledanju akrobacija. „Frestyle" skijanje i snowboard su nove discipline zimskih olimpijskih sportova i za trening, neophodan je bar jedan ovakav snežni park u svakom ski-centru, a „Snow Park Kopaonik" se može uporediti sa svim značajnim parkovima ove vrste u Evropi.

 

Galerija slika

Komentari