Vesti Kopaonik - Na FIS slalomima u subotu najbolji Igor Laikert i Andreja Slokar

Kopaonik - Na FIS slalomima u subotu najbolji Igor Laikert i Andreja Slokar

Kopaonik | 28.12.2013. | skijanje.rs
kop281220132800

Na Kopaoniku na stazi crna Duboka se ovog vikenda održavaju FIS slalom trke u muškoj i ženskoj konkurenciji. Prvog takmičarskog dana, u subotu 28.12.2013. najbolji su bili Igor Laikert iz BIH kao i Andreja Slokar iz Slovenije.

Igor Laikert potvrdio je svoju dobru formu u slalomu i da predhodne dve pobede na FIS Citizen trkama održanim pre 10-tak dana na Kranjskoj Gori nisu bile slučajnost. Igor je rođen 1991. godine u Zenici, član je ski kluba Karaula.

Drugoplasirani na ovoj trci je Rumun Aleksandru Barbu, a trećeplasiran Slovenac Jure Cas.

Najbolje plasirani srpski takmičar je Andrija Vuković na 5. mesto. Od ostalih takmičara iz Srbije, plasmane su ostvarili: 10. Marko Stevović, 17. Strahinja Stanišić i 20. Sava Pavlović. Najbolji skijaš Srbije Marko Vukićević nažalost nije uspeo da završi prvu vožnju.

U ženskoj trci slaloma najbolja je bila slovenačka skijašica Andreja Slokar ispred Vere Asenove iz Bugarske na drugom i Gabriele Capove iz češke na trećem mestu.

Od takmičarki iz Srbije, najbolja i jedina koja je ostvarila plasman je Maša Janković na 6. mestu. Ostale dve naše takmičarke Barbara Bogdanović i Veronika Tomić nisu uspele da završe prvu vožnju.

Staza crna Duboka ima FIS homologaciju 9554/07/10. Start trke je na 1760, a cilj na 1600 m/nv. Visinska razlika je 160 m. FIS Tehnički delegat na ovun trkama je Matijaž Vrecl iz Slovenije.
Stazu za prvu vožnju je postavio srpski trener Miloš Tomić, a za drugz Ljubomir Martinček iz Slovačke.

U nedelju 29.12.2013 se voze još po jedna slalom trka u obe konkurencije.

Galerija slika

Komentari