Vesti Kopaonik - Na crti Jure Koširu

Kopaonik - Na crti Jure Koširu

Kopaonik | 24.03.2013. | skis.rs
jurekosir 505509

Skijališta Srbije i Planet Bike su u subotu, 23. marta 2013. na Kopaoniku organizovali uporednu test vožnju sa Jure Koširom, jednim od najpoznatijih slovenačkih skijaša.

“Za ovo takmičenje prijavio se veliki broj skijaša koji su se međusobno takmičili da ostvare što bolje vreme, a podršku im je pružio Jure Košir spuštajući se zajedno sa njima. Čast nam je da smo imali priliku da sarađujemo sa vrsnim skijašem, kao što je Košir, a ljubiteljima ovog zimskog sporta priuštimo nesvakidašnji izazov”, izjavila je Jelena Đurić, direktorka komercijalnih poslova u Skijalištima Srbije.

„Nakon pet godina ponovo sam na Kopaoniku i vidim da se puno toga promenilo, nove žičare, uređene staze, a naročito me raduje što je na stazama veliki broj skijaša“, rekao je Jure Košir.

Čuveni slovenački skijaš prošao je kroz cilj sa prolaznim vremenom 22.23, a najbliži njegovom vremenu bio je Vladislav Mandić (22.82), koji je osvojio nagradu.

Da podsetimo, Jure Košir je jedan od najuspešnijih slovenačkih skijaša u poslednjih 20-ak godina. Ima tri pobede u Svetskom kupu u njegovoj omiljenoj disciplini slalom, iz Madonne di Campiglio, Kranjske Gore i Kitzbuehela. Na pobednički podijum se penjao čak 20 puta a vrhunac njegove karijere predstavlja bronza sa Olimpijskih igara u Lillehammeru 1994. godine.

Pogledajte utisak Jura Košira o ski centru Kopaonik:

 

Komentari