Vesti Konferencija "Žičničarska delatnost – pokretačka snaga planinskog turizma"

Konferencija "Žičničarska delatnost – pokretačka snaga planinskog turizma"

Ljubljana | 13.06.2013. | skis.rs
zsz2

U Ljubljani je 12. juna 2013. održana konferencija „Žičničarska delatnost – pokretačka snaga planinskog turizma“ na kojoj su učestvovali i predstavnici JP Skijališta Srbije. Konferenciju su ogranizovali Ministarstvo za ekonomski razvoj i tehnologiju, Ministarstvo za infrastrukturu i prostorno planiranje, Privredna komora Slovenije, Udruženje slovenačkih žičničara – GIZ i Komore planinskih područja.

U okviru konferencije govorilo se o položaju žičničarske delatnosti u Sloveniji, upoređivana su evropska skijališta, a predstavljeni su i predlozi slovenačkog Ministarstva za infrastrukturu i prostorno planiranje i Ministarstva za ekonomski razvoj i tehnologiju.

Skijališta Srbije su se predstavila kao preduzeće koje upravlja ski centrima u Srbiji – na Kopaoniku, Zlatiboru i Staroj planini. Predstavljena su dosadašnja ulaganja u ski centre, kao i uporedni rezultati prethodnih sezona, sa ciljem ukazivanja na tendenciju rasta i razvoja skijaškog turizma u Srbiji.

Ovom prilikom, predstavnici Skijališta Srbije pozvali su sve učesnike iz Slovenije, ali i regiona, da prisustvuju prvom “Sаmitu skijаlištа Centrаlne Evrope - MoReSCE” koji će biti održan na Kopaoniku, od 27. do 29. juna, u orgаnizаciji Skijаlištа Srbije, Centrа zа istrаživаnja i studije turizmа iz Novog Sada i Udruženjа hotelijerа Kopаonik. Samit se organizuje sa ciljem stvaranja platforme održivog ekonomskog razvoja planinskih centara Centralne Evrope, kao i zbog edukacije zaposlenih u domenu razvoja i promocije ovih turističkih destinacija.

Galerija slika

Komentari