Vesti Kicbil: Pobede Hiršera u slalomu i Kostelića u kombinaciji

Kicbil: Pobede Hiršera u slalomu i Kostelića u kombinaciji

Kicbil, Aus | 27.01.2013. | b92
kitzbuehellogo2

Austrijanac Marsel Hiršer (Marcel Hirscher) slavio je u slalomu u Kicbilu, dok je Hrvat Ivica Kostelić odneo pobedu u jedinoj preostaloj klasičnoj kombinaciji u Svetskom kupu. Hiršer je do pobede došao u vremenu od 1:44.34 minuta, sa 77 stotinki prednosti u odnosu na Feliksa Nojrojtera iz Nemačke, dok je Kostelić bio treći.

Austrijanac je trijumf upisao zahvaljujući sjajnoj drugoj vožnji, tokom koje je uspeo da nadmaši sve svoje rivale, iako je posle prve runde bio treći.

Posle prve voženje, ispred Hiršera su se nalazili Italijani Stefano Gros i Đulijano Racoli, ali su oni već posle starta druge gubili dosta vremena i nisu ni imali šansu da ga nadmaše. Iza najbolje trojice našli su se Racoli, domaći skijaš Benjamin Rajh, još jedan Italijan Patrik Taler i Fric Dopfer iz Nemačke. Prvu desetoricu kompletirali su Šveđanin Andre Mirer, Manfred Pranger iz Austrije i Švedska Jens Bigmark.

Za kombinaciju su se bodovali subotnji spust i nedeljni slalom, a Kostelić je još jednom pokazao da mu nema ravnog u Kicbilu u toj disciplini. Hrvatski skijaš je došao do četvrte pobede na legendarnoj trci, ispred Francuza Aleksija Pinturoa i Tomasa Mermilo Blondana.

Hiršer je zahvaljujući pobedi povećao svoju prednost u generalnom plasmanu i sada ima 1.035 bodova, a prati ga Norvežanin Aksel Lund Svindal sa 876. U poretku slaloma, Austrijanac je takođe prvi sa 700 bodova, ispred Nojrojtera koji je sakupio 566, dok u kombinaciji prvo mesto dele Kostelić i Pinturo sa po 180 bodova.

Svetski kup u konkurenciji skijaša nastavlja se paralalel slalomom u Moskvi već u utorak.

 

Komentari