Vesti Kicbil - Otkazan superveleslalom

Kicbil - Otkazan superveleslalom

Kitzbühel | 20.01.2012. | b92
kicbil593

Četvrti superveleslalom sezone, koji je trebalo da bude održan u petak u austrijskom Kicbilu, otkazan je zbog loših vremenskih uslova.

Tačan razlog otkazivanja je kiša koja je padala u toku noći, ali i jake snežne padavine tokom jutra, zbog čega je staza Štrajfalm nekoliko sati pre starta trke bila u veoma lošem stanju.

Još u četvrtak, organizatori su bili primorani da otkažu trening u spustu, ali zbog veoma toplog vremena, da bi sačuvali stazu za brzinske discipline.

Prema rečima organizatora, sneg na stazi je veoma mekan, zbog čega nije moguće skijanje na njemu, ali je 500 redara već spremno da počne da ga sređuje kada prestanu padavine da bi sve bilo spremno za glavnu trku vikenda, subotnji spust.

Ipak, vremenska prognoza za vikend nije toliko optimistična, pošto je predviđeno još snežnih padavina, koje će se dodatno pojačati u subotu oko podneva, a start trke je zakazan za 11.30. Organizatori su istakli da se nadaju da će spust biti održan po planu, jer po pitanju logistike ne postoji mogućnost da neka trka bude odložena za ponedeljak.

Komentari