Vesti Kicbil - Klaus Krel najbrži na poslednjem treningu spusta

Kicbil - Klaus Krel najbrži na poslednjem treningu spusta

Kicbil | 24.01.2013. | eurosport.rs
kicbil603

Poslednji trening spusta, na legendarnoj Štraif stazi u Kicbilu, prošao je u znaku Klausa Krela koji je bio za četvrt sekunde bio brži od Svindala. Sunčano jutro je svanulo u Kicbilu u četvrtak, tako da su alpski skijaši imali idealne uslove za poslednje testiranje staze pred novo spust takmičenje u Svetskom kupu.

Klaus Krel je Štraif stazu prošao u vremenu minut i 57.74 sekunde, što je za 26 stotinki bilo brže od drugoplasiranog Aksela Lunda Svindala, koji je na prethodna dva treninga imao najbolje vreme.

Treće vreme trećeg treninga je postavio još jedan Norvežanin, Ketil Jansrud koji je uspeo da se naoruža samopouzdanjem na izuzetno zahtevnoj stazi u Kicbilu.

Austrijanci tradicionalno dominiraju na domaćem snegu u Kicbilu. Do danas su osvojili 22 prva mesta i ukupno 61 plasman na podijum u kicbilskom spustu.

Klaus Krel, koji je 2009. i 2012. godine na Štraifu bio treći je posle treninga izjavio:"Ove godine je sneg veoma brz, a staza je valovita. Trening je za mene bio dobar, odlično se osećam i radujem se predstojećoj trci. Moj je cilj da trijumfujem i da Austriji donesem pobedu jer je krajnje vreme. Dugo nismo ovde slavili i siguran sam da ćemo dati msvoj maksimum kako bi se popeli na vrh podijuma."


                Eurosport - Predrag Vukanovic

Komentari