Vesti Karling - Učešće Srbije na Svetskom prvenstvu za mešovite parove

Karling - Učešće Srbije na Svetskom prvenstvu za mešovite parove

Lethbridge, CAN | 04.05.2017. | karling.rs
curling srb Dara Gravara Stojanovic i Bojan Mijatovic 960x583

Karling reprezentacija Srbije u sastavu Dara Gravara-Stojanović i Bojan Mijatović boravila je od 22 do 29.aprila 2017. u Kanadi gde je učestvovala na Svetskom karling prvenstvu za mešovite parove u mestu Lethbridge.

Na ovom prvenstvu je nastupilo 39 reprezentacija, a takmičari Sbrije su bili u B grupi u kojoj su diminirale reprezentacije Škotske, Norveške, Italije i Irske. Svetski prvak je Švajcarska. Ovo je drugo učešće naše reprezentacije na Svetskom prvenstvu, što omogućava prikuplјanje olimpijskih bodova.

Srčanost, entuzijazam i sportska odlučnost da se nikada ne odustane je i odvela naše reprezentativce na Svetsko prvenstvo, kao što su sa istom odlučnošću pre 14 godina osnovali prve klubove i savez, pre 12 godina gurnuli prvi kamen u Srbiji, a pre 11 godina učestvovali prvi put na jednom međunarodnom takmičenju odnosno Evropskom prvenstvu.

Sportisti su uložili lični novac u ovaj put, koliko su mogli i imali neizmernu pomoć naše dijaspore u Kanadi, posebno porodice u Letbridžu koja ih je primila u svoju kuću besplatno i pozajmila im automobil kako bi mogli da odlaze na utakmice u halu koja se nalazi nekoliko kilometara dalјe. Neko će reći da to nije mnogo i da to može svako, ali ovakva pomoć je bila klјučna za učešće naše reprezentacije na SP u Kanadi, a i ako može svako zašto svako to i ne učini.

Ovo je još jedan dokaz da naši lјudi koji žive daleko vole svoju otadžbinu, svoju zastavu, svoje sportiste i hoće da pomognu u skladu sa svojim mogućnostima i doprinesu bolјem predstavlјanju Srbije u svetu.

Na apel koji je Nacionalni savez za karling Srbije javno objavio odgovorilo je nekoliko privatnih lica i firmi sa manjim donacijama i njima hvala.

Ne smemo zaboraviti da se ne vrti sve oko 3-4 najbogatija sporta u Srbiji, da su sportisti u drugim sportovima jednako požrtvovani, da su olimpijske vrednosti način na koji svi sportisti žive, da su sve naše reprezentacije pod istom zastavom i da naša deca moraju da imaju izbor kojim sportom će se baviti.

Slogan srpskih karlingaša koji je nastao upravo u Kanadi pre jedanaest godina i sa kojim od tada počinje svaki meč je: Za karling i otadžbinu - Srbija!

------------------

VIDEO: Dara Gravara-Stojanović, članica Karling reprezentacije Srbije ubacuje u "dugme"

Dara Gravara-Stojanović, članica Karling reprezentacije Srbije ubacuje u "dugme" (centar krugova odnosno "kućice) tokom jednog od mečeva na Svetskom prvenstvu za mešovite parove u Karlstadu u Švedskoj 2016. godine (16-23.aprila 2016.). To je bilo prvo, istorijsko učešće Karling reprezentacije Srbije na svetskom prvenstvu ikada. Reprezentaciju su činili Dara Gravara-Stojanović i Filip Stojanović, majka i sin.

 

Galerija slika

Komentari