Vesti Jedinsveni oproštaj Marije Trmčić od međunarodne scenene

Jedinsveni oproštaj Marije Trmčić od međunarodne scenene

Tornik - Zlatibor | 26.02.2012. | skiart.rs
marijatrmcicn2

Pre par dana, 17. i 18 februara 2012. na stazi Zmajevac na Torniku, održane su FIS trke u slalomu za devojke i muškarce, uz učešće 65 takmičara iz 19 zemalja sveta. Prvog dana je u takmičarskoj vožnji učestvovala i članica "Ski art" kluba Marija Trmčić, zauzevši 4. mesto, dok je drugog dana njena vožnja, na radost svih učesnika, prijatelja i članova porodice, bila revijalnog karaktera.

Nastupila je u narodnoj nošnji što je pozdravljeno ovacijama i gromoglasnim aplauzom. Ujedno, ovo je bila i njena oproštajna vožnja od međunarodnih takmičenja a i dalje će braniti boje svog kluba u okviru nacionalnih nadmetanja.

Obraćajući se javnosti, izrazila je žaljenje što bar 3, 4 godine ranije nije bila u prilici da trenira u ovako dobrim uslovima na stazama bliskog okruženja, gde je praktično učila prve korake na skijama, ali i da je raduje što su danas deca koja od nje uče, u takvoj situaciji.

Popularizaciji skijanja na našim prostorima osetno mogu doprineti međunarodna takmičenja i dobri uslovi u kojima se može skijati. Godinama nije bilo tako, a danas na Torniku imamo pripremljene staze i žičare poput svih modernih zimskih centara, ali i instruktore i trenere od kojih se dosta toga može naučiti. Vremenom je na belim stazama Zlatibora dostignuto ono čemu se težilo, pa ljubitelji zimskih sportova konačno imaju priliku za potpuni užitak.

Sve pohvale za organizaciju FIS trka na Torniku mogu se iskazati Skijaškom savezu Zapadne Srbije, Turističkoj organizaciji "Zlatibor" i "Ski art"-u, koji su uložili veliki napor da ovo takmičenje protekne na najbolji moguć način.

Prema rečima Matjaža Vrecla, tehničkog deledata Međunarodne skijaške federacije, prisustvovali smo zanimljivom nadmetanju u sredini gde je organizator uložio veliki trud i energiju da sve protekne na impresivan način. Iako je sunčan dan "pretio" da poremeti uslove na stazi, do toga nije došlo, pa su takmičari u dobrim uslovima pokušavali da dođu do što boljeg plasmana. Najviše su pokazali dvoje skijaša iz Bosne i Hercegovine, sada već iskusna dvadesetsedmogodišnja takmičarka kluba SPD "Jahorina" sa Pala Žana Novaković i perspektivni dvadesetjednogodišnji Zeničanin Igor Laikert, koji već šest godina živi i školuje se u Norveškoj. Oboje su u oba dana osvojili prva mesta u svojim konkurencijama.

Svoje utiske iznosi i Zoran Trmčić iz "Ski art"-a, dugogodišnji trener u reprezentaciji Srbije, koji se ovom prilikom našao u ulozi direktora trke:
"Ovo je veliki uspeh koji smo postigli. Prvi put smo organizovali FIS trku i imali izvanrednu posetu takmičara, koji su nam izrazili zahvalnost za gostoprimstvo i najavili novi dolazak na Zlatibor. Naš klub posebno želi da se zahvali prijateljima i donatorema bez kojih ne bi uspeli u nameri, ali i sudijama, trenerima i svim članovima radne grupe."Kada je u pitanju "Ski art", Trmčić ističe da su pred njima nove aktivnosti. Sa radom nastavlja ski škola, dok će takmičari učestvovati na državnom prvenstvu i mnogobrojnim trkama Kupa Srbije. Početkom marta, tačnije 6. i 7. na Staroj Planini će biti vožene FIS trke u slalomu i veleslalomu, a užički klub će pružiti pomoć u organizaciji takmičenja. Paralelno će biti organizovano i državno prvenstvo na kome je planirano učešće juniora i seniora kluba. "Ski art" će biti i suorganizator Prvog međunarodnog takmičenja u veleslalomu i paraglajdingu koje se održava 10. i 11. marta na Torniku i Čigoti. Pionire i cicibane očekuje prvenstvo države, a njihova nadmetanja će se održati na Mokroj Gori.


     Izvor: www.skiart.rs
     Foto: Facebook strana

Komentari