Vesti Jahorina - Završena skijaška sezona

Jahorina - Završena skijaška sezona

Jahorina | 04.05.2015. | OC Jahorina
jahorina 30 4 2015600

Posljednji dani aprila bili su i posljednji dani ovogodišnje zimske sezone na Jahorini.

Zbog otopljavanja snijega i nemogućnosti garantovanja bezbednosti skijaša na stazi, u OC Jahorina su doneli odluku da u četvrtak 30. aprila 2015. zatvori skijašku sezonu i ski liftovi više neće biti u funkciji.

"Iako smo željeli da omogućimo skijanje i za prvomajski praznik, bezbednost skijaša i njihova sigurnost nam je prioritet. Radujemo se dolasku ljeta, a od naredne zimske sezone očekujemo da će biti podjednako uspešna kao i ova protekla" - izjavila Ivana Lizdek iz Olimpijskog centra.

- Na Jahorini se ove sezone moglo kvalitetno skijati više od 100 dana. U Olimpijskom centru Jahorina evidentirano je više od 1.205.000 vožnji žičarama, dok je prodato više od 83 hiljade ski-pasova, od dnevnih do višednevnih, istakla je Lizdekova.

U prvom tromesečju ostvareno više od 150 hiljada noćenja, a najčešći gosti bili su iz BiH, a zatim iz Srbije, Hrvatske, Crne Gore i Slovenije.

- Ljeto je predviđeno za sportske kampove, radničke igre, seminare, škole u prirodi, pripreme sportista, dok se razvijaju i programi za individualce – najavila je Lizdek dalje aktivnosti na Jahorini.

 

Komentari