Vesti Jahorina - Sneg produžio sezonu, u ponedjeljak ski-trka ambasadora

Jahorina - Sneg produžio sezonu, u ponedjeljak ski-trka ambasadora

Jahorina | 23.03.2018. | Srna, OC Jahorina
jah 04012018 kamco 2

Sneg koji intenzivno pada produžio je sezonu na Jahorini, a do 25. marta moguće je iskoristiti popust od 33 odsto na poludnevne, dnevne, dvodnevne i trodnevne ski-karte, rekla je Srni portparol Olimpijskog centra “Jahorina” Sanja Ćeremidžić.

Ona je navela da su uslovi za skijanje odlični – visina snijega je 65 centimetara, a sve staze su odlično uređene. Cena dnevne karte ovog vikenda sa popustom iznosi 27,50 KM”.

Prema njenim rečima, danas je 110. dan otkako je skijalište počelo sa radom i u tom periodu je na novouređenim stazama skijalo 185.000 skijaša, gotovo 50 odsto više nego u prethodnoj skijaškoj sezoni.

“Vremenski uslovi su odlični, što znači da će biti ispunjeno obećanje da će imati minimalno 120 dana skijanja na Jahorini”, naglasila je Ćeremidžićeva i pozvala sve da im se pridruže i ovog vikenda uživaju na stazama, kao i u odličnoj gastro i velnes ponudi hotela na Jahorini.

Olimpijski centar “Jahorina” raspolaže sa oko 35 kilometara odlično pripremljenih skijaških staza sa tri šestosjeda, četiri ski-lifta i jednim dvosjedom koji svakog sata mogu da prevezu oko 13.000 skijaša.

---------------------
Ski-trka ambasadora
Na Jahorini će u ponedjeljak, 26. marta, biti održana ski-trka ambasadora, s ciljem podsticanja veće saradnje svih relevantnih faktora koji promocijom sarajevskih planina na domaćem i međunarodnom tržištu mogu prosperirati, najavljeno je iz Olimpijskog centra “Jahorina”.

U hotelu “Termag” biće održana i prezentacija prirodnih ljepota Olimpijskog centra “Jahorina”, “Sanilenda” i Ski-centra “Ravna planina”, kao i programa “Ski Sarajevo”.

U 11.30 časova na stazi Poljice predviđen je početak trke, koju organizuje britanska Ambasada u BiH u saradnji sa Olimpijskim centrom “Jahorina” i agencijom “Ski-Sarajevo”.

Razgovor učesnika trke sa predstavnicima medija planiran je od 12.45 časova.

     Foto: Kamćo

Komentari