Vesti Jahorina - Propala sezona, 60% manje turista nego lane

Jahorina - Propala sezona, 60% manje turista nego lane

Jahorina | 05.04.2014. | atvbl.com
jahorinaatvapril20141370

Zimsko proleće na Jahorini najviše se odrazilo na Olimpijski centar. Višemilionski projekat osnežavanja kojim su se u Olimpijskom centru i te kako ponosili nije mogao da obezbedi sneg za kojim je Jahorina ove sezone vapila.

Kako "Atv" nezvanično saznaje, gubitci su višemilionski što je dovelo i do smene rukovodstva.

U Olimpijskom centru odlučili su da ćute o krahu zimske sezone. Kažu da im je potrebno da se novo rukovosdstvo na čelu sa Veskom Lazarevićem upozna sa problemima ovog preduzeća.

Hotelijeri su odavno upoznati sa problemima. Znaju ko je kriv, ali javno ne upiru prst u Olimpijski centar.

- Možemo reći da je pod istim uslovima, Kopaonik praktično imao sto skijaških dana sa istom količinom padavina i istim temperaturama, i mislim da je to sasvim dovoljno da kažem - rekao je Nikola Brezo, član udruženja hotelijera Jahorine.

Sa brojkama se ove godine bore i u Turističkoj organizaciji grada Istočno Sarajevo. Broj turista ih ne muči jer ih skoro nije ni bilo, kada se uporede dolasci iz predhodnih godina.

- Sigurno da je po mojim nekim procenama 60% manje turista boravilo u ovoj zimskoj turističkoj sezoni u odnosu na predhodnu - istakla je Branka Spasojević, direktor Turističke organizacije Istočno Sarajevo

U odbranu Olimpijskog centra stao je prvi čovek opštine Pale Miodrag Kovačević, koji tvrdi da su sezonci sa Pala najviše oštećeni ove godine. Vlada Republike Srpske, prema njegovim rečima, hvali se nedovršenim poslom.

- Za kraj su ostavljene informacije da sistem zasnežavanja nije do kraja završen, pre svega sistem vodovoda potreban za sistem osbežavanja - rekao je Kovačević

Prema svemu sudeći, novo rukovodstvo imaće pune ruke posla. Borba za opstanak Olimpijskog centra Jahorina koji već godinama posluje sa gubitcima teško da će spasiti od odlaska u sečaj. Bar tako kažu oni koji godinama strahuju da se na realizaciji ove priče namenski već godinama radi.


    Izvor: www.atvbl.com   Sonja Danojlić

 

Komentari