Vesti Jahorina - Pokrenut tender za novi šestosed "Rajska Dolina"

Jahorina - Pokrenut tender za novi šestosed "Rajska Dolina"

Jahorina | 04.11.2020. | capital.ba
izgradnja sestosjed skocine 23 10 2012 960x584

Uprava “Olimpijskog centra Jahorina” raspisala je tender za izgradnju žičare “Rajska dolina” vredne 17 miliona maraka.

Reč je o isklopivoj šestosed žičari koja će nakon izgradnje moći da preveze 2.400 skijaša na sat. Posao će biti sklopljen po sistemu “ključ u ruke”, a pobednik tendera ima na raspolaganju 90 dana da završi posao.

Za svaki dan kašnjenja plaćaće penale od 0,1 odsto ili oko 17.000 KM.

Od potencijalnih investitora se traži da im transakcioni računi nisu blokirani u proteklih godinu dana, kao i dokaz o uspešnom iskustvu na poslovima visokogradnje. Tačnije, za ovaj izuzetno vredan posao se ne mogu nadmetati oni koji u svom radu nisu montirali bar 20 instalacija visinskog transporta.

Takođe, u svojim redovima moraju imati najmanje po dva inženjera građevine, mašinstva, elektrotehnike i arhitekture koji će biti angažovani na izvođenju radova.

Rok za dostavljanje ponuda je 17. decembar 2020. kada će biti i javno otvaranje. Tražiće se ekonomski najpovoljnija ponuda gde će ocenu sa 60 odsto formirati cena, a 40 odsto rok isporuke opreme.

Uprava “OC Jahorina” je u jeku pandemije uspela kod komercijalnih banaka da se zaduži za preko 40 miliona maraka, iz kojih će se finansirati nekoliko infrastrukturnih projekata među kojima je i ovaj.

Pored ove, u planu je i izgradnja žičare “Trnovo”, kao i radovi na osnežavanju ski staza, izgradnja pokretnih traka kao i projektovanju i izgradnji prve faze gondole “Ravna planina”. Kako bi sve to realizovali, plan je bio da se zaduže 75 miliona, ali su uspeli da prikupe 43,3 miliona KM.

      Izvor:  CAPITAL,   D. Tovilović    Foto: palelive.com

 

 

Komentari