Vesti Jahorina - Otvorena zimska sezona, nedostatak snega nije pokvario dobru zabavu

Jahorina - Otvorena zimska sezona, nedostatak snega nije pokvario dobru zabavu

Jahorina | 13.12.2014. | klix.ba
141213029.3xl640x389

Na Jahorini je u subotu 13. decembra 2014. svečano počela zimska turistička sezona. Iako još uvek nisu stvoreni uslovi za skijanje, bogat muzičko-zabavni program privukao je brojne građane koji su danas pohodili ovu olimpijsku planinu.

Sezona je zvanično otvorena u hotelu Bistrica gdje je Olimpijski centar Jahorina upriličio konferenciju za medije na kojoj je rečeno da je Jahorina u potpunosti spremna da primi goste, i da još samo nedostaje snežni pokrivač.

Velibor Lazarević, direktor OC Jahorina, kazao je da nažalost uz sve napore staza za skijanje nije mogla biti osposobljena.
"Zbog visokih temperatura veštačko osnježavanje nije bilo moguće, jer je potrebno da bude minus 5, a trenutno je jedan stepen", rekao je Lazarević.

Jedan dio staze pokriven je veštačkim snijegom, ali zbog sigurnosti danas ipak nije bilo dozvoljeno skijanje.
"U zadnja dva dana uspešno su radila dva pokretna topa i pravili sneg na više lokacija, ali to nije dovoljno", rekao je Branislav Lolović, izvršni direktor za tehniku i ski staze.

On je dodao da je šestosed Poljice pušten u rad zbog panoramskog razgledanja, svi liftovi i žičare spremni su za rad, staze su očišćene i postavljena nova signalizacija urađena po evropskim standardima.

Iz Olimpijskog centra Jahorina se nadaju da će gosti biti zadovoljni, a za danas su im pripremili brojne zabavne sadržaje. Sezona je zvanično otvorena koncertom grupe Regina.

U OC Jahorina se nadaju većem snegu i nižim temperaturama u narednim danima kako bi mogli u punom kapacitetu pružiti svoje usluge.

         Izvor: klix.ba  L.Č. 

 

Galerija slika

Komentari