Vesti Jahorina - Otvaranje gondole 30. novembra uz koncert Saše Matića

Jahorina - Otvaranje gondole 30. novembra uz koncert Saše Matića

Jahorina | 21.11.2019. | Atv-OCJah
2019 11 21 232947 201 Gondola Jahorina YouTube

Na Jahorini će 30. novembra 2019. biti otvorena gondola Javor-Partizan sa 36 kabina, čiji kapacitet je 2.700 skijaša na čas, što će pomoći bržem vertikalnom transportu ka vrhu planine tokom zime, rekao je direktor Olimpijskog centra Jahorina Dejan Ljevnaić.

Ljevnaić je naveo da je u Jahorinu ovog leta uloženo više od 30 mil KM, te da je najznačajniji projekat izgradnja gondole. On je naveo da prva kabinska gondola na Jahorini ima 36 kabina u koje se može smestiti po 10 lica, te da je jedna VIP.

- Izgrađena je na trasi koja je najmanje izložena vetru i magli, tako da će raditi i kada ostale instalacije nisu u mogućnosti. U takvim situacija Jahorina će i dalje nuditi kvalitetno skijanje, a biće smanjena gužva na stazi Poljice - rekao je Ljevnaić na konferenciji za novinare.

On je dodao da su ispod gondole urađene tri nove staze, od kojih je jedna pokrivena sistemom za osnežavanje, a napravljeni su vezni putevi koji vode ka gondoli i novi lift na Poljicima, kapaciteta 1.200 skijaša na sat.

Ljevnaić je naglasio da su urađeni veliki radovi i da ova planina dobija novo lice s ciljem privlačenja novih agencija i turista.

Predsednik Nadzornog odbora Olimpijskog centra Jahorina Nedjeljko Elek istakao je da je otvaranje gondole najvažniji događaj za ovaj centar od otvaranja Olimpijskih igara 1984.

- Svi projekti koje smo isplanirali ove godine, kao i radovi idu zadovoljavajućim tokom. Jezero Poljice, šestosed, lift, sve ono što smo isplanirali biće završeno u dogovorenom roku - naveo je Elek, izvijestio je ATV.

Na konferenciji za medije održanoj 21.11.2019. na Jahorini, najavljen je koncert popularnog pjevača Saše Matića koji će se na olimpijskoj planini održati 30. novembra sa početkom u 20 časova. Kako smo i navikli od Olimpijskog centra Jahorina proslavljaju realizovane projekte i novu sezonu najavljuju u svom maniru, uz dobru zabavu za koju će ovaj put biti zadužen tvorac velikih muzičkih hitova, popularni Saša Matić.

Tim povodom direktor olimpijskog centra Jahorina, Dejan Ljevnaić izjavio je:" 30. novembar je izuzeno važan datum za nas jer ćemo taj dan pustiti u pogon prvu kabinsku gondolu „Javor Partizan" u rad ali i sve ostale projekte na kojima smo vrijedno radili tokom priprema za novu zimsku sezonu. Mnogo rada i velikih projekata je iza nas, svaki od njih napisaće novu stranicu u knjizi o Jahorini i tek opravdati svoj značaj u budućnosti. Koncert Saše Matića na Jahorini je najbolji način da zajednički sa svim ljubiteljima Jahorine proslavimo uspješnu realizaciju projekata ali i da nagradimo sve one koji su vrijedno radili na svakom od 8 velikih projekata i potrudili se da sve bude spremno na vrijeme."

Koncert Saše Matića će se održati u zatvorenom prostoru, karte su u prodaji, a cena karata se kreće od 15 KM. Olimpijski centar Jahorina u saradnji sa Centrotrans A.D. organizuje i autobuski prevoz. Na dan koncerta autobus će kretati iz Istočnog Sarajeva (18:30 časova autobuska stanica); Sarajeva (18:45 časova Zemaljski muzej) i sa Pala (19:10 časova ispred Studentskih domova). Cena povratne karte je 7 KM iz Sarajeva i 5 KM sa Pala.

Predsednik nadzornog odbora Nedeljko Elek je pozdravio sve prisutne i dodao:"Događaj otvaranje Gondole je najvažniji u istoriji Jahorine, odmah nakon Olimpijade i 1984 godine i nije bez razloga Saša izabran da nam baš on ulepša ovaj dan".

          Foto: Miodrag Blagojevic-Baja, 19.11.2019.


Komentari