Vesti Jahorina - Održana 17. Berza turizma "WORKSHOP 2013"

Jahorina - Održana 17. Berza turizma "WORKSHOP 2013"

Jahorina | 11.11.2013. | turizam-isa.ba
Jahws2013

Turistička organizacija Istočno Sarajevo, Udruženje hotelijera "Jahorina" i Olimpijski centar "Jahorina" su od 08. do 10. novembra 2013. godine u hotelu "Termag" (Koliba) na Jahorini organizovali 17. Berzu turizma pod nazivom "WORKSHOP 2013".

Osim predstavnika hotela sa Jahorine, na WORKSHOP-u su učestvovali, predstavnici turoperatora i turističkih agencija iz BiH i okruženja (Srbija, Hrvatska, Crna Gora, Slovenija... ), a učešće je uzelo i oko 20 predstavnika turističkih agencija iz Rusije koji su u tom periodu bili u posetiti Republici Srpskoj.

Uoči berze postavljena je  tabla turističke signalizacije na ulazu na Jahorinu sa označenim hotelima i pansionima na lokalitetu Poljice.

Na berzi je najavljeno je otvaranje avionske linije Moskva-Sarajevo i dolazak ruskih turista na ovu planinu predstojeće zimske sezone. Direktor aviokompanije "Moskovija" Jurij Basjuk rekao je da će od 20. decembra biti uvedena redovna aviolinija Moskva-Sarajevo. Avion, koji će leteti jednom nedjeljno - petkom, polaziće sa moskovskog aerodroma "Domodjedovo" u jutarnjim časovima, a povratak iz Sarajeva predviđen je u popodnevnim časovima. "Ovakav red letenja dobar je i za turiste i za poslovne ljude", rekao je Basjuk i dodao da će putnike prevoziti novi ruski avion "Suhoj superdžet 100", koji će imati osam biznis i 85 ekonom-klasa mesta. Basjuk je naglasio da će zavisno do toga koliko se bude razvijao posao i koliko turisti budu zaintersovani u Sarajevo dolaziti i veći ruski avioni.

Direktor Turističke organizacije "Kuk" Sarajevo Vaso Bosiljčić rekao je da je sa ruskom turističkom organizacijom "Sedam tura" danas potpisan ugovor o saradnji, kojim je planirano da od 27. decembra do 10. janura BiH posjetiti 200 do 300 ruskih turista.

Predstavnik ruske turističke kompanije "Sedam tura" Jelena Dabrovoljska istakla je da će njena kompanija uložiti sve moguće napore da na Jahorinu dovede što više gostiju iz Rusije, ne samo predstojeće turističke sezone, nego i poslije.

Direktor Turističke organizacije grada Istočno Sarajevo Branka Spasojević rekla je da je predstavljena turistička ponuda Jahorine na srpskom i ruskom jeziku, jer je na Berzi prisutno oko 20 ruskih turističkih agencija i oko 60 iz BiH, Srbije, Crne Gore i Slovenije. Ona je istakla da će ruski turoperatori obići sve hotele na Jahorini i upoznati se o njihovoj ponudi i sačiniti dobre poslovne aranžmane za predstojeću zimsku turističku sezonu. Za sve goste je organozovana vožnja šestosjedom i panoramsko razgledanje Jahorine.

 

Komentari