Vesti Jahorina - Manifestacija 13. Studentska zima

Jahorina - Manifestacija 13. Studentska zima

Jahorina | 06.02.2013. | OC Jahorina
jahstudentskazima2013a

Manifestacija se realizuje od 01.do 11. februara 2013. i pružiće priliku stotinama studenata da po povoljnim uslovima na koristan i zabavan način provedu zimovanje na Jahorini. Projekat će, kao i svake godine obuhvatiti niz sportskih, obrazovnih, kulturnih i zabavnih aktivnosti.

Na planini Jahorini trenutno velika koncentracija mladih ljudi, a to u prevodu znači mnogo skijanja i jos vise provoda. Trenutno je na planini, pored studenata u organizaciji Ferijalnog saveza, i grupa studenata Fakulteta fizičke kulture iz Novog Sada.

Uslovi za skijanje na Jahorini su fenomenalni. Lijepo vrijeme, odlično uređene staze, moderan vertikalni transport, nezaboravan provod u jahorinskim hotelima  samo su neki od razloga zasto veliki broj gostiju posjećuje ovu olimpijsku ljepoticu.

Trenutna visina sniježnog pokrivača iznosi 90 cm.

Najveća posjećenost je u dane vikenda kada je dnevna posjeta Jahorine preko 4 000 posjetilaca, od toga oko 2000 skijaša. Sve više gosti iz lokala (Sarajevo, Pale) posjećuju Jahorinu i uživaju u šetnji na čistom vazduhu.

U večernim satima mnogobrojni objekti organizuju zabave, tako da je dobar provod, uz bogatu ponudu jela i pića, nezaboravan.

Komentari